TUZLARIJE - VIJESTI

14.04.2017.
Prijem za predstavnike džudo kluba AC Berlin iz Njemačke i džudo kluba Tuzla
U povodu održavanja 22. Internacionalnog Tuzla kupa, Međunarodnog turnira u džudou, 10. i 11. juna u Berlinu, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović primio je danas predstavnike džudo kluba AC Berlin iz Njemačke i džudo kluba Tuzla. Članovi berlinskog kluba, već 22 godine, u cilju obilježavanja sjećanja na civilne žrtve stradale na Kapiji 25. maja 1995. godine, samoinicijativno organizuju Međunarodni turnir u džudou.

Tuzlarije


Potpredsjednik berlinskog kluba Thomas Juttner, zamjenik predsjednika Judo Federacije Berlina (Judo Verband Berlin), glavni organizator i osnivač Tuzla Kupa, zahvalio je na prijemu, ističući kako je sport najbolja veza među ljudima. Također istakao je da članovi AC Berlin žele nastaviti saradnju sa gradom Tuzla, na bazi sportske povezanosti, te da bi ostvarenom saradnjom na ovoj razini imali dugoročnu povezanost Berlina i Tuzle.

Tuzlarije


Gabor Urban član kabineta gradonačelnice okruga Marzahn-Hellersdorf, dijela Berlina, zadužen za sport i socijalna pitanja, koji pruža podrška u organizaciji Tuzla Kupa, uručio je gradonačelniku Imamoviću zvanično pismo upućeno od strane gradonačelnice Dagmar Pohle.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, uputio je riječi zahvalnosti gradonačelnici, narodu i Vladi SR Njemačke, države koja je jedan od najvećih i najjačih prijatelja BiH, za svu pomoć i podršku, koju su pružili građanima Tuzle i BiH. Posebne riječi zahvalnosti gradonačelnik Imamović uputio je sportskim radnicima, članovima kluba AC Berlin na plemenitom gestu, kojim odaju poštovanje civilinim žrtvama, stradalim na tuzlanskoj Kapiji 25. maja 1995. godine. Tokom razgovora sa gostima iz Berlina, gradonačelnik je istakao da gradska administracija aktivno radi na povezivanju gradova i građana u BiH i drugim državama, te da je sport jedan od najkonkretnijih primjera dobre saradnje i povezanosti među kolektivima.

Današnjem sastanku su prisustvovali i Petra Wermke, bivši predsjednik regionalnog parlamenta, zaslužna za promociju i uspjeh Tuzla Kupa u berlinskoj regiji, Oliver Marquardt, dr.sci. na berlinskom Institutu fizike Paul Drude, Doreen Steffen, tehnički asistent na Institutu Paul Drude, beba Owen, Jasenko Đorđević, likovni umjetnik iz Tuzle, te Zlatko Alomerović, zamjenik predsjednika džudo Kluba Tuzla.

Priredio(la): Gradska uprava