TUZLARIJE - VIJESTI

20.06.2017.
Služba za geodetske i imovinsko pravne poslove
Informacija za javnost u povodu slučaja Sabahudina Kušljugića

Tuzlarije


Od juče (ponedjeljak, 19.6.2017.), građanin Kušljugić Sabahudin, štrajkuje glađu u blizini Gradske uprave Tuzla, tražeći da se ispune njegovi zahtjevi. U cilju bolje obavještenosti javnosti, želimo naglasiti da je Kušljugić Sabahudin u imovinsko-pravnom sporu sa svojom sestrom, u vezi sa porodičnim naslijeđem, te da se taj spor vodi pred Općinskim sudom u Tuzli. Dakle, gradske službe ne rješavaju ovaj sudski spor.

U više dugih razgovora sa Kušljugić Sabahudinom tokom prethodnih mjeseci, kao i u jučerašnjem dvosatnom razgovoru, saznali smo da isti zahtijeva da se u katastarskom operatu, koji se vodi u nadležnoj gradskoj službi i u kojem je u skladu sa jedinstvenim šifrarnikom, kojeg je propisala Federalna geodetska uprava, upisano da njegova sestra posjeduje parcelu na kojoj je zemljište pod objektom upisano u kulturi „kuća i zgrada“, traži da se briše riječ „zgrada“ i da stoji samo riječ „kuća“. Napominjemo da prema važećem šifrarniku ne postoji mogućnost da se upiše samo kultura „kuća“.

U više navrata mu se pokušalo objasniti da njegovi zahtjevi nisu u skladu sa važećim propisima, kao i da postojeći upis i opis parcele u katastarskim knjigama, ničim ne ugrožavaju njegove imovinsko-pravne interese.

S obzirom da u tome nismo uspjeli, molimo članove njegove uže porodice, predstavnike Udruženja RVI, kao i Centra za socijalni rad da se uključe i da zajedničkim snagama pomognemo gospodinu Kušljugiću na način da prestane ugrožavati svoje zdravlje, jer se njegovim zahtjevima ne može udovoljiti, a štrajkom glađu samo ugrožava svoje zdravlje, koje je ionako narušeno imajući u vidu činjenicu da se radi o ratnom vojnom invalidu.

Služba za geodetske i imovinsko pravne poslove


Vezani tekst:

Štrajkom glađu do izvršenja presude Kantonalnog suda

Priredio(la): Grad Tuzla