TUZLARIJE - VIJESTI

13.07.2017.
Prijem za delegaciju Grada Osijeka

Tuzlarije


Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović sa saradnicima danas je upriličio prijem za delegaciju Grada Osijeka, dogradonačelnicu, Žanu Gamoš i pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dražena Alerića. Riječ je o nastavku postojeće saradnje između ova dva prijateljska grada, koja traje već duži niz godina.

Tuzlarije


Kako je najavljeno, u narednom periodu radit će se na povezivanju privrednika u cilju ekonomskog razvoja oba grada. U fokusu je i saradnja iz oblasti kulture i sporta, koja je i do sada bila izuzetno jaka.

Tuzlarije


Tuzla je primjer kako se kultura može koristiti u svrhu razvoja turizma, ekonomije i kvalitetnijeg života građana, posebno mladih a to pokazuje i Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop. S obzirom na to da je osiječka delegacija stigla u Tuzlu za vrijeme održavanja Kaleidoskopa, razgovaralo se o načinima koji Osijek i Tuzlu mogli povezati i putem ovog značajnog kulturnog događaja.

Tuzlarije


Nakon prijema u Gradskoj upravi, delegacije su posjetile kulturno-istorijsku jezgru grada Tuzla i kompleks Panonskih jezera, a gradonačelnik Imamović je tom prilikom ispričao činjenice vezane za istoriju i značenje pojedinih objekata.

Priredio(la): Grad Tuzla