TUZLARIJE - VIJESTI

13.02.2017.
Prijateljsko takmičenje u sportskoj gimnastici Tuzla – Osijek
Gimnastički klub Tuzle iz Tuzle na poziv Gimnastičkog kluba „Inova Gim“ iz Osijeka priredili su takmičenje i druženje djece i roditelja u sportskoj gimnastici. Sportska gimnastika u osvim sredinama njeguje se više od 120 godina u Tuzli a u Osijeku preko 150 godina.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Kroz sportsku gimnastiku u ovim sredinama prošlo je na ljiljade uspješnih sportista i uzornih grđana oba grada. Već duži niz godina Tuzla i Osijek bratski gradovi, na svim poljima razvijaju uspješnu saradnju. Između dva kluba sportske gimnastike, osim dobre saradnje razvilo se i prijateljstvo koje je rezultiralo takmičenjima i obostranim posjetama djece i roditelja. Ovaj put učešće je uzelo oko 100-ak djece dva prijateljska grada Osijeka i Tuzla kao i djece Đakova koji se pridružio susretima.

Susreti djece i roditelja već čvrsto uspostavljeni još prije 11 godina postavljeni su temelji za plodnu suradnju na području ne samo sporta već ekonomije, kulture, zaštite okoliša, obrazovanja, umjetnosti i dr.

Zahvaljujemo se Ministrstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Tuzlanskog kantona, Gradu Tuzli na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem i Gradu Osijeku na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Vrkićem i svima drugima koji su na bilo koji podržali odlazak na ovaj susret. Nadamo se vrlo brzom uzvratnom takmičenju i druženju u Tuzli na obilježavanju dana Grada Tuzle 02.10.2017. godine. Očekujemo da će nam se za naredne susrete predviđene u Tuzli pridružiti i Pečuh (Mađarska), Sombor, Subotica, Novi Sad (Srbija) i Bolonja (Italija).

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Slijedi spisak djece koja su uzela učešće tokom takmičenja: LANA MANDŽIĆ, AJLA IMAMOVIĆ, NEGRA BAKALOVIĆ, AZUR KUDUMOVIĆ, SELMA VOKIĆ, AJLA MUSTAFA, LAURA TUNJIĆ, EDINA ČIVIĆ, LANA ŽEPIĆ, NEJLA TAČ, AJLA TURSUNOVIĆ, MIA KRDŽALIĆ, LUNA ČAJIĆ, LORENA ČAJIĆ, LANA MUSLIMOVIĆ, AJLA BEGANOVIĆ, IMAN HAMZIĆ, ESMA HANIĆ, RIJAD HASANBAŠIĆ, ELMA HASANBAŠIĆ, AMAR ZAHIROVIĆ, NEJLA KOPRIĆ, SARAH MEHMEDOVIĆ, ILHANA DURMIŠI, HARIS ATIKOVIĆ, IMAN RUSTEMOVIĆ, ERMIN DŽAFIĆ, TRENERI I SUDIJE SEJAD DROPIĆ, ELVEDIN ČERIMOVIĆ, ZERIN EMIĆ I ALMIR ATIKOVIĆ.

Gimnastički klub Tuzla 00387 62 646 493 (INFORMACIJE TUZLA)
Gimnastički klub Inova Gim Osijek 00385 91 505 4819 (INFORMACIJE OSIJEK)