TUZLARIJE - VIJESTI

31.03.2017.
Svečanost u MZ Brčanska Malta:
Završen projekat opremanja dječijih igrališta u Tuzli

Na području Mjesne zajednice Brčanska Malta, tačnije na igralištu "Grbavica", večeras je upriličena svečanost u povodu završetka radova na izgradnji dječijih igrališta u ovoj mjesnoj zajednici, kao i igrališta u naseljima Batva i Miladije.Izgradnju dječijeg igrališta u naselju Brčanska Malta, opremanje igrališta u naseljima Batva i Miladije, kao i postavljanje sprava za street workout u naseljima Brčanska Malta, Novi Grad II i Slatina, finansirala je porodica Raffaelle Tommasi iz Bolonje, uz doprinos Udruženja Adottando Bologna, Tuzlanska Amica i Grada Tuzla. Svima njima na nesebičnoj pomoći pri realizaciji ovih projekata zahvalio se gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Tuzlarije


Tuzlarije


Svečanom otvorenju prisustvovali su prijatelji iz Italije Luka Enrikes, sin Raffale Tomasi iz Bolonje i Saveriu Pankaldiu, predstavnik Udruženja Adottando Bolonja.

U svom obraćanju, i to na bosanskom jeziku, Enrikes je kazao da je njegova majka bila istinski prijatelj Tuzle, posebno mladih ljudi. S jakom željom i velikim srcem, svoj život je posvetila onima kojima je pomoć bila potrebna, prije svega štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla. Nakon njene smrti, porodica je odlučila da nastavi da se bavi humanitarnim radom.

Poslušajte simpatično obraćanje na našem jeziku...


Osim ovih igrališta, 2010. godine, ova porodica je skupa sa Gradom Tuzla sufinansirala izgradju dva sportska igrališta. Riječ je o igralištima u JU "Centar za vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora", koje, osim učenika i štićenika ovog Centra, koriste i učenici Osnovne škole "Miladije", mladi koji borave u "Kući porodica", djeca vrtića "Ciciban", kao i ostala djeca i mladi sa područja naselja Miladije.

Djeca nisu krila radost zbog novog igrališta te su odmah isprobala nove sprave. Kažimo i to da su na igralištu postavljenje i nove klupe, kao i kante za smeće.

Svečanost otvaranja novog igrališta uveličali su mališani iz vrtića "Sunčica", kao i članovi Folklornog ansambla "Panonija" Tuzla.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.