TUZLARIJE - VIJESTI

10.04.2017.
Rezultati ulične trke ˝Vivicittta 2017˝

Tuzlarije


Jučer je u Tuzli u tehničkoj organizaciji AK "Sloboda-Tehnograd", pod pokroviteljstvom Italijanske unije za sport (UISP), grada Tuzle i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, po dvadeset i drugi put održana tradiocionalna ulična trka "Viviciitta 2017", na kojoj je učešće uzelo blizu 2000 takmičara koji su trčali dužine staze od 200 m, 1000 m, 2000 m i 12.000 m.

Tuzlarije
Mubina Hasanbašić


U glavnoj trci na 12.000 m koja ulazi u generalno bodovanje UISP-a, među 9.000 učesnika iz 70 svjetskih gradova, pobijedili su Mubina Hasanbašić (AK "Sloboda-Tehnograd") u ženskoj konkurenciji i Osman Junuzović (AK "Doboj Istok) u muškoj konkurenciji.

Tuzlarije
Osman Junuzović


Drugoplasirani su Zijada Šehić (AK "Sloboda-Tehnograd") i Milan Mitrović (AK "Užice", dok su treća mjesta osvojili Miloš Mitrović iz Užica i Džana Avdić iz Tuzle.

Tuzlarije
Ema Bećirović


Najkraću dionicu od 200 m trčali su djecaci iz OŠ "Sjenjak" i članovi atletske škole AK "Sloboda-Tehnograd". Titulu pobjednika u muškoj i ženskoj konkurenciji odbranili su prošlogodišnji pobjednici Ena i Amer Bećirović.

Tuzlarije
Amer Bećirović


Drugoplasirani su Emir Husagić i Lamija Dedić, dok su treća mjesta osvojili Nadina Huseinović i Haso Jahić.

Tuzlarije
Amna Murić


Nagrade najboljim seniorima i seniorkama uručio je pomoćnik gradonačelnika za Razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti, gospodin Vedran Lakić.

Tuzlarije
Muamer Arnautović


Pobjednici po disciplinama:

Tuzlarije


Tehničku organizaciju trke pomogli su MUP TK- PU Tuzla, Dom zdravlja Tuzla, Poliklinika za sportsku medicinu, JP Komunalac Tuzla.

Tuzlarije


Sponzori trke: Tuzlanska pivara doo, Umel Dalekovodmontaža doo, BH Telecom, JP "Spreča".

Komisija za informisanje:
Jasmin Gavranović