TUZLARIJE - VIJESTI

02.05.2017.
„Let´s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“
Mladi zajedničkim snagama očistili Tuzlu

Šesta terenska akcija „Let´s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ održana je u četvrtak, 27.aprila na prostoru Tuzle.

Ovogodišnja akcija čišćenja ilegalnih deponija okupila je 870 volontera koji su prikupili 47 tona otpada.

Lokacije koje su obuhvaćene akcijom čišćenja ilegalnih deponija su: izletište „Ilinčica“, park „Slana Banja“, naselje Slavinovići (lokacija u podnožju Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla), mjesna zajednica „Breške“, mjesna zajednica „Par Selo“ te naselje Tušanj (dvorište Osnovne škole). 

Tuzlarije


Tuzlarije„Šesta terenska akcija čišćenja ilegalnih deponija izazvala je značajno interesovanje javnosti. Lokaliteti predviđeni za čišćenje ove godine su pored izletišta „Ilinčica“ i parka „Slana Banja“ i naselje Slavinovići te dvije mjesne zajednice. Iako je ovo šesta akcija „Let´s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“, nadamo se da će u budućnosti doći vrijeme kada neće biti potrebe za organizacijom akcija jer će Tuzla, Bosna i Hercegovina, te naša planeta biti očišćene od otpada.“, izjavio je Amar Kavgić, izvršni koordinator projekta „Let´s Do It Tuzla“.

Tuzlarije


Tuzlarije


Od samog početka projekta Grad Tuzla pruža nesebičnu pomoć i podršku te je i ovogodišnju akciju posjetio i zvanično proglasio otvorenom gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

TuzlarijeAkciju „Let´s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i ove godine su podržali kompanija „Eko život“ d.o.o, Grad Tuzla, Bingo City Center, Fabrika cementa Lukavac, Rudarski institut Tuzla, NLB Banka, te druge brojne društveno odgovorne kompanije i javne institucije.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Projekat „Let´s Do It“ u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 172.445 volontera, koji su očistili 13.000 tona otpada i zasadili 410.211 sadnica raznih vrsta drveća.

Tuzlarije

Tuzlarije


Naredna aktivnost projekta je akcija sadnje drveća „Let´s Do It – milion sadnica za 1 dan“ koja će se održati u jesen ove godine.