TUZLARIJE - VIJESTI

30.05.2017.
Gradonačelnik Tuzle upriličio prijem za članice ženskog hora „Učo“ GKUD-a „Bosna“
Danas, 30. 05. 2017. godine, gradonačelnik grada Tuzla, Jasmin Imamović, sa saradnicima, upriličio je prijem za ženski hor “Učo” GKUD-a “Bosna”, povodom nastupa na Horskom festivalu „Majske muzičke svečanosti“, koji je održan u Bijeljini, od 10. do 14. maja ove godine i osvojene zlatne medalje, u jakoj konkurenciji ženskih horova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

TuzlarijeDirigentica, prof. Renata Bagarić, zahvalila se gradonačelniku na pozivu i kazala da osjeća veliku čast na ukazanoj prilici da sa Gradom Tuzla i građanima podijeli radost zbog osvojene medalje. Prof. Bagarić je ovom prilikom istakla da ženski hor „Učo“ mnogo ulaže u kvalitet, a da je ono što čini njihov hor uspješnim, to što svaka članica profesionalno i predano pristupa radu, te činjenica da hor iza sebe već ima osvojene tri internacionalne nagrade.

Tuzlarije


Članica hora, g-đa. Muraza Dropić izjavila je da je ženski hor „Učo“ ove godine bio jedini ženski hor koji je predstavljao Tuzlu i da su sve članice veoma zadovoljne nastupom i ponosne zbog osvajanja zlatne medalje. Također, g-đa. Dropić je istakla da su kritike stručnog žirija za repertoar i izvedbu bile na zavidnom nivou.

Tuzlarije


Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, izrazio je svoje lično zadovoljstvo zbog divne vijesti o uspjehu ženskog hora „Učo“ GKUD-a „Bosna“, te uputio čestitke svim njegovim članicama, a posebno dirigentici prof. Renati Bagarić, koja „osim što vodi ženski hor „Učo“, vodi i dječiji hor „Slavuj“ i koja je sinoć nagradila Tuzlu sjajnim događajem, festivalom dječje pjesme „Majski cvijet“, na kojem su svi uživali. Osnivači festivala prvobitno bili su Branislav Pero Štumpf, Vinko Krajtmajer i Šimo Ešić, a sada ga, s mnogo energije, ponovo osniva prof. Renata Bagarić.“

Tuzlarije


Članice ženskog hora „Učo“ nastavljaju sa intenzivnim pripremama za predstojeći Internacionalni šampionat „Lege Artis“, koji će biti održan u periodu od 1. do 4. juna 2017. godine.