TUZLARIJE - VIJESTI

28.06.2017.
˝Manevarac˝ obilježio 5. godišnjicu postojanja i rada

Udruženje građana demobilisanih policajaca 1992-1995 "Maneverac“ Tuzla u restoranu "Ječmište kod Tome" večeras je obilježilo pet godina uspješnog rada i postojanja.

Tuzlarije


Bila je ovo prilika da se svim zaslužnim članovima ovog udruženja, zatim medijskim kućama i drugim pojedincima uruče zahvalnice i plakete. Najvrjednije priznanje, odnosno povelja, na ovoj svečanosti je uručeno Jasminu Imamoviću, gradonačelniku Tuzle. Među dobitnicima plakete je i naša medijska kuća koja sa ovim udruženjem uspješno sarađuje već duži niz godina.

Prema riječima Šemsudina Joldića, predsjednika U.G demobilisanih policajaca 1992-1995 "Maneverac“ Tuzla, u proteklom periodu članovi udruženja su uradili mnogo na polju humanitarnog rada, ali i obilježavanju značajnih datuma grada Tuzla i države Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


- Dali smo veliku podršku u humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za prerano preminulu Irmu Subašić, a jedan od najznačajnijih projekata svakako je izgradnja porodične kuće našem saborcu koji je ostao bez krova nad glavom. Također, trenutno realiziramo još jednu akciju skupa sa Sportskim ribolovnim udruženjem “Fider” Tuzla. Naime, pravimo još jednu kuću saborcu koji je ostao bez svog doma - istakao je Joldić.U narednom periodu udruženje nastavlja sa radom, kako nam rekoše, "punom parom".

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.