TUZLARIJE - VIJESTI

23.07.2017.
Sinoć u Tuzli:
Predstavom ˝Mušica˝ predstavilo se UG dramskih umjetnika ˝Kaleidoskop˝

Nedavno osnovano Udruženje dramskih umjetnika “Kaleidoskop” predstavilo se prvom predstavom. Riječ je o srednjevijekovnoj komediji “Mušica” Angela Beolka Rucantea, a u režiji Mustafe Sušića.

Tuzlarije


Tuzlarije


Iako zamišljena kao komedija, predstava se dotiče ozbiljnih životnih tema kao što su brak, vjernost, prijateljstvo, kumstvo. U životu je sve na ispitu na kojem ljudi često padaju. Sam naziv “Mušica” nije bez razloga, u neke zaista kao da uđe mušica i ne da im mira.

Tuzlarije


Tuzlarije


- Naša ideja je igra koja formira skoro nadrealnu, višeznačnu, punu smijeha i zabave, priču o vremenu bez morala, bez časti, a u službi isključivo lične koristi. U vremenu straha, psihoze, fobije, posesivnosti, anksioznosti. Na žalost priča nije zapela u Renesansi, nego je direktno "upala" u naše vrijeme ovdje i sada. Na snazi je samo jedna misao: "Moram te prevariti, da ti ne bi prevario mene", riječi su režiseri Mustafe Sušića.

Kako se u svemu snalaze Rucante, Betija, Menato i Tonin koje glume Damir Mahmutović, Alisa Brkić, Nenad Tomić i Mirza Ćatibašić tuzlanska publika imala je priliku pogledati sinoć. Prema prvim reakcijama zadovoljni su viđenim, u toku predstave mogao se čuti smijeh iz publike, što je u ovo, često turobno vrijeme, uspjeh.

Tuzlarije


Scenografiju i kostimografiju potpisuje Hari Ejubović.
Asistent režije: Bakir Sušić
Svjetlo i ton majstor: Damir Bošnjak

S.M.