TUZLARIJE - VIJESTI

11.03.2017.
Tuzla Brain Week
Svečana ceremonija otvaranja u ponedjeljak na Medicinskom fakultetu
Skoro pa smo odbrojali do početka jednog od najvećih projekta u organizaciji studenata Univerziteta u Tuzli i Medicinskog fakulteta.

Tuzlarije


Svečana ceremonija otvaranja Tuzla Brain Week-a održat će se u ponedjeljak 13. marta 2017. godine u Amfiteatru 1 na Medicinskom fakultetu Tuzla u 16h.

U organizaciji posljednjih nekoliko mjeseci TBW-a učestvovalo je 85 studenata uz mentorstvo prof.dr. Osmana Sinanovića i prof.dr. Nermine Hadžigrahić. TBW će se održavati do 19. marta i uključivati mnogobrojne aktvnosti, kroz naučne kafiće, radionice, plenarna predavanja i druge aktivnosti kako na većini fakulteta, Domu penzionera, tako i u nekoliko osnovnih i srednjih škola.

U okviru svečane ceremonije otvaranja učesnici će imati priliku slušati predavanja eminentnih stručnjaka iz zemlje, koja su vezana sa tematikom ovogodišnje Sedmice mozga: Mozak i genetika. Nakon plenarnih predavanja, svi zainetestovani će imati priliku da vide šta im je to pripremio Tim za biomedicinski inžinjering, koji je osnovan tek ove godine i u čijem sastavu pored studeanta medicine, učešće uzimaju i studenti Fakulteta elektrotehnike Tuzla. S obzirom da je biomedicinki inžinjering nova oblast na našim prostorima, svi prisutni će po prvi put moći vidjeti realnu aplikaciju ove oblasti u svakodnevnim aktivnostima, ali i medicinskim procedurama.

Tuzlarije


Tuzlanskim studentima i ljekarima pridružit će se i kolege iz zemalja u okruženju, te će zajedničkim snagama pružiti svoj doprinos u razvoju nauke i novim otkrićima o najintrigantnijem djelu našeg tijela.

Da je Tuzla Brain Week važan projekat govori i činjenica da se održava pod pokroviteljstvom DANA foundation čije je sjedište u New York-u, te Federalnog europskog društva neuroznanstvenika. Također sponzori ovogodišnjeg projekta su i Univerzitet u Tuzli, Vlada Tuzlanskog kantona, Grad Tuzla, Univerzitetski klinički centar Tuzla, Ljekarska komora Tuzlanskog kantona, Dom zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla, i dr.

Uz podršku mnogobrojnih privrednih subjekata i medijskih pokrovitelja TBW će i ove godine bti daleko najbolje organizovani projekat na našem Univerzitetu.


Anisa Mahmutović
Odnosi s javnošću za TBW