TUZLARIJE - VIJESTI

15.03.2017.
Istočna tribina uskoro ˝izlazi˝ iz zemlje


Dugo odgađani radovi na izgradnji istočne tribine napokon su počeli krajem januara. Izvršen je iskop zemlje pa se uskoro mogu očekivati radovi na prvim dijelovima betonske konstrukcije. S obzirom da je Grad Tuzla ostao usamljen u finansiranju ovog projekta, i istočna tribina će biti građena etapno i tempom koji zavisi jedino od priliva novca za izgradnju. Izvođač radova je "Tehnograd inženjering" Tuzla, firma koja je izgradila i Sjevernu tribinu.

Optimisti kažu da bi tribina sa sjedalicama mogla biti gotova do septembra ove godine, završetak radova planiran je za kraj naredne godine ali planovi su jedno a stvarnost drugo, što znači da će radovi biti završeni kad budu završeni.

Ukupna vrijednost radova na novoj, Istočnoj tribini, procjenjuje se na oko 5 miliona KM. Kako je najavljeno, ova tribina će imati oko 7.000 natkrivenih sjedećih mjesta, a u sklopu tribine bit će izgrađene svlačionice prema UEFA standardima, VIP i press lože, prostorija za antidoping kontrolu, te tržni centar s parking-prostorom.

Uporedo sa radovima na Istočnoj tribini očekuje se i finaliziranje radova na Sjevernoj tribini koja, iako je u upotrebi, još nema certifikat UEFA-e. Na ovoj tribini treba uraditi mokri čvor i dovršiti poslovne prostore čime bi se stvorili uslovi i da uprava JU Gradski stadion Tušanj preseli u nove kancelarije.

A.M.