TUZLARIJE - VIJESTI

21.03.2017.
Izvještaj Kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite
Vatrogasci imali 18 intervencija na gašenju požara u toku 24 sata
Tuzlarije
Foto: Ilustracija


Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice u toku protekla 24 sata, osim nekoliko tehničkih i gašenja kontejnera imale su i 18 intervencija na gašenju požara i to:

Grad Tuzla, PVJ Tuzla imala je šest intervencija na gašenju požara, nisko rastinje u naseljima Vršani, Debelo Brdo, Delići, Paša Bunar i u ul. M. Trifunovića u Tuzli.

Općina Banovići, VJ Banovići imala je jednu intervenciju na gašenju požara, nisko rastinje pored rudničke zgrade u Banovićima.

Općina Kalesija, VJ Kalesija imala je dvije intervencije na gašenju požara, nisko rastinje u naseljima Hrasno i Lašovina.

Općina Lukavac, VJ Lukavac imala je dvije intervencije na gašenju požara, krov privatnog stambenog objekta u naselju Poljice i prizemlje napuštenog objekta u Lukavcu.

Općina Gračanica, VJ Gračanica imala je tri intervencije na gašenju požara, krov privatnog stambenog objekta u naselju Piskavica, šuma u naselju Rašljani i nisko rastinje u Gračanici.

Općina Srebrenik, VJ Srebrenik imala je dvije intervencije na gašenju požara, nisko rastinje u naselju N.N. Neum-Srebrenik i odžak u na privatnom stambenom objektu u Srebreniku.

Općina Živinice, IVJ Đurđevik imala je dvije intervencije na gašenju požara, šuma u naselju Višća i odžak na privatnom stambenom objektu u Živinicama.

Požari su lokalizovani i ugašeni.