TUZLARIJE - VIJESTI

16.05.2017.
Izvještaj Kantonalnog operativnog centra CZ
Od udara groma smrtno stradao uposlenik elektrodistribucije

Tuzlarije
Gradačac (radiogradacac.ba)


Prema izvještaju Kantonalnog operativnog centra CZ, u jučerašnjem nevremenu koje je zahvatilo dio Kantona, od udara groma u Kamberima, na području Gradačca, smrtno je stradao A.H. radnik gradačačke Elektrodistribucije prilikom izvođenja radova na trafostanici.

Poplave:
Općina Gradačac Uslijed olujnog nevremena i velike količine kišnih padavina i grada (veličine klikera) koje je zahvatilo općinu Gradačac došlo je do izljevanja bujičnih potoka i rijeke Tinje iz korita u naseljima Srnice Donje i Vučkovci. Došlo je do prekida saobraćaja na relaciji Gradačac-Gračanica R - 460. Prijavljeno je plavljenje jednog stambenog objekta u naselju Vučkovci.

Općina Gračanica Uslijed olujnog nevremena i velike količine kišnih padavina koje je zahvatilo općinu Gračanica, u naseljima Babići i Škahovica, došlo je do izljevanja Babićkog potoka i Škahovićke rijeke koji su tom prilikom poplavili nekoliko stambenih objekata na ovom odručju.

Grad Tuzla Na području MZ Kiseljak došlo je do izljevanja lokalnog potoka koji je tom prilikom poplavio oko 5 dunuma poljoprivrednog zemljišta.


Požar
Općina Gradačac DVD Gradačac je imala intervenciju na gašenju požara na stambenom objektu u naselju Srnice Donje. Požar je izazvao udar groma, a lokalizovan je i ugašen. Također, udar groma izazvao je požar na stambenom objektu, u naselju Srnice Donje.