TUZLARIJE - VIJESTI

05.06.2017.
UKC Tuzla
Počela Prva škola mamografije
U organizaciji JZU UKC Tuzla i Ljekarske komore TK danas je u Edukativnom centru UKC Tuzla, za jedanaest polaznika, počela Prva škola mamografije.

Tuzlarije


Škola mamografije je koncipirana kao bazični kurs koji podrazumijeva upoznavanje sa svim dijagnostičkim modalitetima pregleda dojki pri čemu je akcenat stavljen na mamografiju kao zlatni standard u otkrivanju malignih lezija u dojkama.
Prema riječima načelnika Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu prof. dr. med sci. Harisa Huseinagića, cilj Škole je da polaznici steknu znanja i iskustva za samostalan rad u skriningu mamografom, odnosno, da već stečena znanja i iskustva unaprijede.
Nosioci cijelog projekta su Rotary klub i Albertina iz Austrije, a ispred Rotary kluba Tuzla obratio se Mario Zovko koji je polaznicima tečaja zaželio dobrodošlicu u grad Tuzla, kao i uspješnu edukaciju.
U radu Škole učestvuju afirmisani stručnjaci i poznavaoci oboljenja, čiji je zadatak da znanja i iskustva prenesu polaznicima škole: dr. sc. Nihad Mešanović, dipl.ing.el., prof.dr. Haris Huseinagić, mr.med.sci Hanifa dr Fejzić, radiolog, mr.med.sci Sanida dr Azabagić, radiolog, doc.dr Jasminka Mustedanagić- Mujanović, patolog, mr.med.sci.Pašić dr. Azra, plastični hirurg i prim. dr. Dijana Koprić, onkolog.
Voditelj Škole je dr. Mensura Burina, koordinator Tima za dijagnostiku dojke.

Priredio(la): UKC Tuzla