TUZLARIJE - VIJESTI

28.06.2017.
Završen 19. Bajramski malonogometni turnir - Memorijal Šefik Azapagić Fiko
Učestvovalo preko 400 igrača u 3 kategorije

Tuzlarije


Na terenima JU Gradski stadion Tušanj završen je tradicionalni 19. bajramski turnir u malom nogometu - Memorijal Šefik Azapagić Fiko kojeg je organizovalo povjereništvo Asocijacije mladih SDA Tuzla i KBV Flek Tom Cat Tuzla.

Odigrano je preko pedeset utakmica u kojima je učestvovalo 32 ekipe koje su bile podijeljene u tri kategorije. Djeca 2008. i 2009. godište i seniori. Učestvovalo je preko 250 djece i preko 150 seniora.

Ove godine 19. tradicionalni bajramski turnir u malom fudbali ponio je ime "Šefik – Fiko Azapagić" u znak sjećanja na nekadašnjeg velikog sportistu, vijećnika i čovjeka koji je svojim radom za života ostavio dubok trag u javnom životu Tuzle.

Osvajač 19. bajramskog turnira u malom nogometu je ekipa "Flek Security". Drugo mjesto osvojila je "Asocijacija mladih SDA Olovo" dok je treće mjesto pripalo ekipi "Centralno grijanje Tuzla", te četvrto mjesto ekipa "Limpio Bauklar". Njima su uručene nagrade i pehari.

Takođe proglašen je i najbolji golman turnira, Marko Margeta. Najbolji strijelac je Mujezinović Edin, a najbolji igrač turnira je Gradimir Crnogorac

Učešće u takmičenju su uzela i djeca polaznici škole fudbala, osvajači su:

Godišta 2008.

Prvo mjesto - Bratstvo Gračanica
Drugo mjesto - SK Pjetlić Tuzla
Treće mjesto - FK Proleter Tuzla

Godišta 2009.

Prvo mjesto - OFK Tuzla
Drugomjesto - SK Pjetlić
Treće mjesto - Respekt Kalesija

Nagrade za najbolje je ove godine obezbijedio proslavljeni bosanskohercegovački reprezentativac Vedad Ibišević.

Tuzlarije


U okviru programa odigrana je i revijalna utakmica između Humanih zvijezda i veterana Tuzle, a osim što je obezbijedio nagradni fond Vedad Ibišević se i ovaj put odazvao humanom pozivu pa je i sam odigrao utakmicu.

Rezultat Humane zvijezde - veterani Tuzle 2:0

Humane zvijezde:
Darko Nestorovic, Vedad Ibisevic, Samir Memisevic, Dzevad Hamzic, Jasmin Huric, Dino Mujanovic, Nedim Selimovic, Jasmin Mejric, Suljo Sinanovic, Damir Ibrić.

Veterani Tuzle:
Salko Zildzic, Jasmin Hukic, Enes Mesanovic, Dževad Secerbegović, Adem Azapagic, Suljo Doric, Gradimir Crnogorac, Zeljko Kolara.

Turnir je ove godine ima i humanitarnu notu, za nabavku školskog pribora djeci u povratničkim naseljima u RS-u.


Iskrenu zahvalnost izražavamo porodici Šefika Azapagića koji su podržali i prihvatili ideju, za realizaciju Memorijala turnira.

Pokrovitelji turnira su Vlada TK i Grad Tuzla.

Zahvaljujemo se svim našim dugogodišnjim sponzorima i prijateljima turnira.

Organizacioni odbor