TUZLARIJE - VIJESTI

20.07.2017.
Koncert Ramize Milkunić:
Kolo, pjesma i veselje na Panonskim jezerima

U okviru manifestacije "Ljeto u Tuzli" danas je na Panonskim jezerima održan koncert sevdalinke i narodne muzike na kojem je nastupila Ramiza Milkunić sa gostima. Koncert je održan u Ljetnoj bašti Panonskih jezera, a privukao je pažnju mnogobrojnih posjetilaca kompleksa Panonskih jezera koji su osvježenje od ovih vrelina pronašli baš na ovom mjestu. Zvucima dobro poznatih melodija nisu odoljeli ni kupači kojima sunce ni u jednom momentu nije moglo da pokvari težnju da se vesele.Da je odabir izvođača, ali i pjesama bio odličan svjedočiće svi oni koji su danas bili dio ovog muzičkog spektakla. Ipak, vrhunac je nastupio kada su se začuli prvi taktovi kola. Narodno veselje moglo je da počne, a rijetki su oni koji se nisu uhvatili u kolo i zaigrali na vrelom asfaltu. Dobro raspoloženje bilo je dodatan motiv da se u kolu, tik rame uz rame, nađe i muško i žensko i mlado i staro.Ovaj koncert imao je za cilj promociju i očuvanje sevdalinke kao kulturnog nematerijalnog blaga naše zemlje stoga ne treba da čudi zašto su organizatori ukazali povjerenje Ramizi Milkunić.

Tuzlarije


Također, prema riječima Ramize Milkunić na ovaj način promovišemo i turističku ponudu u Tuzli.

Tuzlarije


- Kada je otvoreno prvo Panonsko jezero svoje solističke koncerte održavam upravo na ovome mjestu. Po kriterijima ove publike, jedna ovakav događaj treba da se održava u okviru manifestacije "Ljeto u Tuzli". Posebno mi je drago i zahvalna sam Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona koja nam je i ove godine pomogla. Također, zahvala za organizaciju ide i Gradu Tuzla - kazala je Milkunić za Tuzlarije dodajući da sevdalinka jeste i turistički brend Bosne i Hercegovine.

Istaknuta interpretatorka sevdalinke svojim raskošnim glasom danas je razveselila hiljade posjetilaca Panonskih jezera. Uz raznolik i zahtjevan repertoar, Ramiza Milkunić podsjetila je sve prisutne na prekrasne stihove naših sevdalinki i prizvala najljepše emocije kod publike.

Uz Ramizu Milkunić, publici na Panonskim jezerima pjevali su i Irma Musić, Belma Huseinefendić, a također su se predstavili polaznici Škole harmonike Dejana Milkunića.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.