TUZLARIJE - VIJESTI

28.02.2019.
U povodu Dana nezavisnosti BiH:
Povelja grada Tuzle za RSD ˝Sloboda˝ i Emira Hadžihafizbegovića

U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzle.

Nakon intoniranja državne himne, o kontinuitetu državnosti Bosne i Hercegovine govorio je zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzle Mirel Mišković.Prije sjednice vijećnici, članovi brojnih organizacija i udruženja položili su cvijeće na spomen obilježja na Slanoj Banji, te odali poštovanje onima koji su izgubili živote braneći svoju domovinu, kao i civilnim žrtvama rata.

Svečanost obilježavanja 1. Marta – Dana nezavisnost BiH uveličana je dodijeljivanjem javnih priznanja.

Radi odavanja priznanja za postignuti doprinos i rezultate u radu, u afirmaciji i zaštiti ljudskih prava i sloboda, tolerancije i demokratije, zaštite na radu i okoline, kao i za doprinos u odbrani BiH, spašavanju ljudi i imovine, te unaprijeđenju uslova života građana, Gradsko vijeće je donijelo Odluku o dodjelu Javnih priznanja u 2019. godini.

Tuzlarije


Najviše tuzlansko priznanje - Povelja grada Tuzle dodijeljena je Radničkom sportskom društvu "Sloboda" i glumcu Emiru Hadžihafizbegoviću.

RSD "Sloboda" Tuzla dodjeljuje se Povelja za nemjerljiv doprinos u oblasti sporta čiji su članovi i članice tokom stogodišnjeg postojanja uvijek isticali i promovisali Tuzlu i BiH.

Tuzlarije


Emiru Hadžihafizbegoviću za izvanredan doprinos i postignute rezultate, kako u teorijskom tako i u praktičnom radu u oblasti glume, teatra i filma.

Tuzlarije


Priznanje Tuzlanska plaketa dodjeljeno je Maidi Mehmedović za poseban doprinos u razvoju lokalne zajednice u svim oblastima, a posebno unaprijeđenju životne sredine, uslova života osoba treće životne dobi i njihovom aktivnom uključivanju u zajednicu.Tuzlanska lenta dodijeljena je i Mladenu Nediću za veliki doprinos u oblasti sporta, posebno rekreativnog.

Priznanja su uručili gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla Mirel Mišković, a u ime dopbitnika prisutnima se obratio predsjednik Upravnog odbora RSD "Sloboda" Aid Berbić.Nakon uručivanja priznanja sjednica je završena, a prisutni su pozvani na druženje uz svečani koktel.


S.M.