TUZLARIJE - VIJESTI

29.05.2019.
Obnovljen Sporazuma o saradnji Tuzle i Saint Denis-a
Foto/Video


Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, susreo se danas sa ambasadorom Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Guillaume Roussonom, gradonačelnikom Saint Denis-a, Laurent Russierom i njihovim saradnicima.

Tuzlarije

Jedan od povoda sastanka je i službeno potpisivanje obnove Sporazuma o saradnji Tuzle i Saint Denis-a, u prisustvu ambasadora Francuske.

Saint Denis i Tuzla su 1999. godine potpisali Sporazum o saradnji, a 2009. je potpisan prvi Sporazum o obnovi saradnje. Gradonačelnici Tuzle i Saint Denis-a potpisali su obnovljeni  Sporazum o saradnji kojim se utvrđuju osnove i oblasti saradnje za naredni period.

Oblasti na koje se ovim sporazumom fokusirati su okoliš, ekonomski razvoj, kultura u umjetnost, urbanizam, turizam, zdravstvo, sport, zaštita djece i omladine, prava žena, participativna demokratija, poduzetništvo i obrazovanje.

Nakon sastanka gradonačelnik Tuzle je izjavio:Izjava gradonačelnika Saint Denis-a, prevod 2:37Izjava ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, prevod 1:23


Tuzlarije

Delegacija Saint Denis-a će boraviti u dvodnevnoj posjeti Gradu Tuzli, tokom koje će se razgovarati o konkretnim programima buduće saradnje.

S.M.