TUZLARIJE - VIJESTI

22.08.2019.
Održan Kolegij gradonačelnika:
Slab odziv na javni poziv za utopljavanje objekata

Tuzlarije


Tuzla je konstatno zagađena ali u zimskom period zagađenje je znatno izraženije. U cilju smanjenja aerozagađenja kao i posljedicama po zdravlje stanovnika, na Gradskom vijeću Tuzle usvojena je Odluka o dodjeli sredstava za sufinasiranje mjera smanjenja aerozagađenja u Tuzli.

Iz Budžeta Tuzle obezbijeđeno je 500.000 KM za ove namjene, javni poziv građanima ponovljen je nekoliko puta, međutim malo se građana javilo. Svega tridesetak od čega su samo neki ispunjavali uslove za dodjelu sredstava.
Planirana sredstva od 500.000 KM predviđena za poticaje dijelit će se za utopljavanje zgrada i nabavku toplinskih pumpi. Grad Tuzla će sufinasirati oko 50 % toškova ali ne više od 5000 KM.

Tuzlarije


Na današnjem Kolegiju gradonačelnika Tuzle razmatran je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama ranije usvojene Odluke o uslovima, kriterijuma i postupku dodjele sredstava. U Gradskoj upravi jako su zainteresovani da informacije o ovim aktivnostima stignu do građana.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović objasnio je danas o kojim izmjenama je riječ te pozvao građane da se jave.Šefica Službe za budžet i finansije Suada Isaković, govorila je o razgovoru sa bankama s područja Tuzle i mogućnostima povoljnijeg kreditnog zaduženja.Da ne bi bilo zabune šta tačno znači utopljavanje objekata, šef Odjeljenja za komunalne, normativno-pravne i opće poslove Grada Tuzla Amir Razić, još jednom je ponovio da se u njihovoj Službi mogu dobiti sve informacije kao i na broj telefona koji je istaknut na Javnom pozivu.S.M.