TUZLARIJE - VIJESTI

23.08.2019.
Međunarodni rukometni turnir u povodu 60 godina RK ˝Sloboda˝:
Danas u finalu ekipe Oroshazi FKSE i RK Ohrid 2013

Tuzlarije


Jučer je u SKPC-u Mejdan počeo Međunarodni rukometni turnir u povodu 60 godina Rukometnog kluba Sloboda na kom su prvog dana turnira snage odmjerili RK Metaloplastika, Oroshazi FKSE, RK Sloboda i RK Ohrid 2013. Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Prvu utakmicu odigrali su RK Metaloplastika i Oroshazi FKSE gdje je na kraju utakmice bio rezultat 27:30 (12:13). Najviše pogodaka u ekipi RK Metaloplastika postigli su Viktor Matičić sedam pogodaka, Dejan Babić pet i Aleksandar Babić četiri, dok u ekipi Oroshazi FKSE najbolji su bili Igor Mrsulja sa osam pogodaka, Teimuraz Orjonikibze sedam i Laszlo Nemeth šest.

Tuzlarije


Na drugoj utakmici između RK Sloboda i RK Ohrid 2013 rezultat je bio 30:31 (16:17). Najviše pogodaka za ekipu Slobode postigli su Davor Kadić 12, Emir Suhonjić šest i Sedžad Abdurahmanović pet, u suparničkoj ekipi najviše pogodaka su postigli Boban Blazeski sedam, Lekso Tsitelishvili i Krste Andonovski po šest.

Danas u 15:30 sati za treće mjesto će se boriti ekipe Metaloplastike i Slobode, a svoje mjesto u finalu izborili su ekipe Oroshazi FKSE i RK Ohrid 2013.

Tuzlarije


Kako je istakla Uprava RK Sloboda sav prihod od prodaje karata bit će uplaćen za pomoć mališanima Nejli i Merzadu iz mjesta Šenkovići kod Novog Travnika koji su osim oca ostali i bez majke i trenutno žive u katastrofalnim uvjetima samo sa nanom, s tim da će isti iznos od ukupne prodaje karata uplatiti i Uprava RK Sloboda.