TUZLARIJE - VIJESTI

04.09.2019.
Martina Mlinarić Sopta toplo dočekana u Tuzli:
Održana četvrta promocija knjige ˝Huzur˝

Nakon nevjerovatnih uvreda i prijetnji koje je nedavno doživjela književnica Martina Mlinarević Sopta, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović pozvao ju je u Tuzlu. Došla je, i večeras u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, održala četvrtu promociju iste knjige "Huzur".

Tuzlarije
Tuzlarije


U nekom prijasnjem zivotu, a i ako postoje neki buduci zivoti nakon smrti, moje je mjesto samo u Tuzli. Valjda nitko nikada nije predstavio jednu knjigu cetiri puta u istom gradu, ali zato je Tuzla to sto jeste. Cetvrti put u zadnjih godinu dana, moja velika sreca i ponos je da cu upravo otvoriti dane Mese Selimovica na Medjunarodnim knjizevnim susretima Cum Grano Salis. U srijedu, 04.09.u 20:00h, Medjunarodna galerija portreta. Vidimo se jos jednom, ludi grade Moj. (Napisala Martina na FB)

Zanimljivo je da je svaka promocija bila vrlo uspješna i da su na svaku dolazili novi posjetioci. Večeras su neki došli samo da daju podršku hrabroj ženi koja se izborila sa najtežom bolešću, a ima problema sa primitivcima koji joj ne daju mira jer misli drugačije.

Srdačno se zahvalila gradonačelniku, svima koji su došli, koji joj pružaju podršku na sve moguće načine. Uz brojne goste prisutan je bio i ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Matthew Field.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Kako smo već pisali, knjiga "Huzur" je njena priča o borbi sa rakom, prodajom knjige finansira liječenje. O samom toku bolesti, liječenja, svemu što joj se dešava u životu, piše na svom FB profilu koji prati 123. 000 ljudi. Martina Mlinarević Sopta je osoba koja zrači nevjerovatnom prirodnošću i iskrenošću. Duhovito opisujući teške situacije dolazi do srca mnogih.

Tuzlarije


Razgovor sa Martinom vodila je Kristina Ljevak. Martina je do sada objavila Firentinske suze (2005.), Otok u prosincu (2006.), Neprocjenjivo (2013.), Ljetos i drugi ledovi (2017.), Huzur (2018.)

S. Mešić