TUZLARIJE - VIJESTI

12.06.2019.
Panonska jezera posjetili učenici iz Janje, Žepča, Banovića i Jelaha

Jučer je kompleks Panonskih jezera u Tuzli posjetilo preko 240 đaka i njihovi nastavnici iz Janje, Žepča Banovića i Jelaha.

Tuzlarije


Đaci su obišli Muzej geološka postavka ”Pannonica”, gdje im je predstavljena geološka prošlost tuzlanskog područja i grada Tuzle, a obilaskom Arheološkog parka neolitsko-sojeničko naselje đaci su se upoznali sa bogatom istorijom Tuzle i načinom života neolitskih stanovnika slanog grada.

Dječica iz Žepča i Banovića su se dobro zabavila u dječijem zabavnom parku Vrtić-Slana Banja u kojem su uživali u igri na toboganima, ljuljaškama, klackalicama, te mnogim drugim spravama za igru i zabavu.

Prije obilaska muzeja i parka u restoranu Panonski Lovac đaci iz Jelaha su imali obrok i mali predah, a potom su nastavili sa obilaskom centra grada Tuzle i njegovih znamenitosti.

Svakodnevne posjete dokaz su da su kompleks slanih Panonskih jezera i njihov sadržaj, kao i naš grad jako interesatni turistima iz regiona i školskim ekskurzijama i van ljetne sezone – saopšteno je iz Panonike.