TUZLARIJE - VIJESTI

06.09.2019.
Počeo ˝Bike Fest Panonika 2019“

U organizaciji Moto kluba Tuzla i JKP Panonika na Panonskim jezerima se održava velika manifestacija "Bike Fest Panonika 2019“.

Ovaj događaj počeo je danas otvaranjem kampa i dočeka gostiju, kupanjem na jezerima i druženjem. Brojni ljubitelji dvotočkaša u Tuzli će tokom vikenda uživati u izuzetnom programu i profesionalnoj audio&light produkciji, odličnom rock&roll-u, a sve to u predivnom ambijentu kompleksa Panonskih jezera.

Tuzlarije


Prema riječima Almira Toromanovića, predsjednika Moto kluba Tuzla, ovi susreti su gotovo jedini koji na jednom mjestu okupe motoriste sa područja Balkana.

- Tu možete vidjeti i tablice Srbije, Hrvatske i BiH jednu pored drugih. Znači, dolaze bajkeri sa svih strana. Kompletna bivša Jugoslavija i to je ono na šta se naš grad ponosi, a to je multietičnost - kazao je Toromanović.

- Na ovakvim susretima sklope se prijateljstva za cijeli život. Motoriste posebno odlikuje želja za slobodom i avanturom. Ideš kud hoćeš, ideš kad hoćeš, vraćaš se kad hoćeš. Družiš se koliko možeš. U biti to je skup sport, ali paziš na novce, kazala nam je Dragana Stanojević koja je na moto susrete stigla iz Srbije.

U cjelodnevnom programu danas je nastupio DJ, a u večernjim satima slijedi bogat muzički program. Nastupaju Rain Maker bend, Tribute to IRON MAIDEN, SARS i Štrajk.

Kao i do sada domaćini su se potrudili da uz pomoć sponzora i iz vlastitih sredstava obezbjede besplatan ulaz za bajkere i gratis obroke kao i mnogobrojne vrijedne nagrade za pobjednike u bajkerskim igrama (ljetovanje 7 dana na Jadranu :-O ) i za najudaljeniji i najbrojniji klub kao i za najstarijeg bajkera (dokaz vozačka sa A kat) i prvu bajkericu koja uđe motorom u kamp.

Ulaz za građanstvo za svaku noć je 10 KM a u predprodaji je cijena paketa za obje noći 15 KM.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.