TUZLARIJE - VIJESTI

22.03.2019.
„15. Dani Mladih Tuzle“
Premijera filma ˝Od gnijezda do zvijezda˝

U sklopu manifestacije „15.Dani Mladih Tuzle“ pod motom „Ono što volimo, ono što pamtimo“ kojom se obilježava 15 godina postojanja i rada Mladih Tuzle, u nedjelju, 24.3.2019. godine u 19.30 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) najavljena je premijera filma „Od gnijezda do zvijezda“ nastalog u produkciji Udruženja „Mladi Tuzle“ u saradnji sa Pozorištem mladih Tuzle.

Tuzlarije


Tuzlarije


Film „Od gnijezda do zvijezda“ je dio projekta TUZLASCOPE 2018 kojeg finansira Fondacija tuzlanske zajednice u sklopu kampanje ‘Budi junak/junakinja svoje zajednice 2018’, uz podršku Centra za kulturu Tuzla.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Treći po redu u produkciji Udruženja ‘Mladi Tuzle’ i Pozorišta mladih Tuzle, „Od gnijezda do zvijezda“ se bavi temom različith oblika nasilja u društvu i zajednici. Iznosi emotivnu priču o svakodnevnici djece izložene nasilju u školi i porodici, a ujedno prikazuje i pasivnost društva u pogledu shvatanja ozbiljnosti samog problema i posljedica koje on nosi.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Trajanje filma je procijenjeno na 40 minuta.
U filmu igraju članovi Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih Tuzle, a režiju potpisuje Adnan Džekić uz mentorstvo Adnana Mujkića.

Karte za projekciju možete rezervisati na broj telefona 061/365-800.