TUZLARIJE - VIJESTI

18.01.2019.
Grad Tuzla nema pravnu odgovornost za kašnjenje radova na SPO ˝15. maj˝

Na jučer održanim protestima kupaca stanova, garaža i poslovnih prostora SPO "15. maj", učesnici protesta optužili su Gradsku upravu i Gradsko vijeće Tuzla za kašnjenje u završetku zgrade na Brčanskoj Malti. Naveli su da ih smatraju odgovornim za 169 porodica koje čekaju useljenje u stanove koje su kupili prije više od deset godina.

Tuzlarije


Odgovor na ove optužbe dao nam je Almir Šuta, sekretar organa državne službe, te pojasnio ulogu Gradske uprave u ovom slučaju.

Tuzlarije
Almir Šuta
- Grad Tuzla kao jedinica lokalne samouprave, nema nikakvu pravnu odgovornost za kašnjenje u završetku izgradnje SPO "15 maj" u Tuzli, na lokalitetu Brčanske Malte.

Naime, u konkretnom slučaju radi se o klasičnom neispunjavanju obaveza koje proističu iz Ugovora, a koje su sa jedne strane zaključili kupci stanova i poslovnih prostora ovog stambeno-poslovnog objekta, te sa druge strane investitori.

Međutim, bez obzira na to Grad Tuzla godinama i kontinuirano nastoji pomoći kupcima stanova i poslovnih prostora ali samo i isključivo pod uslovom da se time ne prekrši zakon.

Evidentni su pomaci u dovršetku izgradnje ovog stambeno-poslovnog objekta i stvari se ipak kreću naprijed ali ne željenom dinamikom, a za tu dinamiku ni u kojem slučaju nisu odgovorne službe Grada Tuzle
.

S.M.