TUZLARIJE - VIJESTI

18.03.2019.
Nabavljena savremena oprema za kontrolu kvaliteta vode

JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla pored osiguravanja dovoljnih količina vode za nesmetano vodosnabdijevanje, posebnu važnost pridaje osiguranju najviših standarda za kvalitet pitke vode koju distribuira građanima.

Investicijom vrjednosti od oko 100.000, 00 KM, JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla, pogon za kontrolu kvaliteta vode (laboratorij), je osavremenjen sa novom sofisticiranom opremom za mikrobiološke i fizičko-hemijske analize. Pored toga osoblje laboratorije je nakon uspješno završene obuke, certificirano za rad na novim aparatima.

Tuzlarije


Postojeća i novonabavljena oprema omogućava uvođenje novih metoda i procedura za kontrolu kvaliteta vode u skladu sa važećem Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (“Sl.glasnik BiH” broj 40/10, 43/10, 30/12 i 62/17.).

Brža i kvalitetnija analiza vode na izvorištima, u postupcima tretmana, te u samoj gradskoj distributivnoj mreži, smanjuje rizik od zagađenja vode.

Prateći najnovija tehnološka dostignuća u tretmanu i kontroli vode, JKP Vodovod i kanalizacija d.o.o.Tuzla opravdava povjerenje svojih potrošača, osiguravajući kontinuirano vodosnabdijevanje sa kvalitetnom pitkom vodom.


Tuzlarije

VIŠE INFORMACIJA

Priredio(la): JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla