TUZLARIJE - VIJESTI

21.02.2020.
Obavještenje:
U toku je o anketiranju domaćinstava na području Grada Tuzla

Grad Tuzla obavještava da se u periodu od 17.02.2020. godine, u trajanju 22 dana, na području grada Tuzle, provodi anketiranje domaćinstava za potrebe ažuriranja statističkog okvira uzorka.

Tuzlarije


Anketiranje provode akreditovani anketari koje angažuje istraživačka agencija Prism Research iz Sarajeva, a za potrebe zvaničnih statističkih institucija u Bosni i Hercegovini.

Anketiranje se vrši u okviru projekta "Podrška statističkom sistemu Bosne i Hercegovine za pripremu glavnog okvira za uzorak".

Prema zakonu o statistici BiH, Zakonu o statistici u Federaciji BiH i Zakonu o zaštiti ličnih podataka, statističke institucije Bosne i Hercegovine garantuju punu povjerljivost podataka.

Projekat "Podrška statističkom sistemu Bosne i Hercegovine za pripremu glavnog okvira za uzorak" provode Federalni zavod za statistiku Bosna i Hercegovina, Federacija Bosna i Hercegovina, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine i Republika Srpska Republički zavod za statistiku, uz finansijsku podršku Evropske unije, a implementira ga Prism Research & Consulting.

Priredio(la): Grad Tuzla