TUZLARIJE - VIJESTI

12.06.2007.
Vijeće Okružnog suda u Beogradu donijelo odluku
Iliji Jurišiću pritvor produžen dva mjeseca


Vijeće Okružnog suda u Beogradu produžilo je za još dva mjeseca pritvor Iliji Jurišiću, članu ratnog Kriznog štaba u Tuzli, kojeg srbijansko pravosuđe sumnjiči za navodno počinjeni ratni zločin u tzv. slučaju „Tuzlanska kolona“, kao „naredbodavca napada“ na kolonu JNA 15. maja 1992. godine.

- Iliji Jurišiću pritvor je produžen za još dva mjeseca - potvrdila je portparol Okružnog suda Beograd Ivana Ramić. Jurišić je uhapšen 11. maja ove godine na Beogradskom aerodromu, sa kojeg je trebao putovati u Njemačku. Neposredno nakon hapšenja određen mu je jednomjesečni pritvor, koji je jučer produžen za još dva mjeseca. Jurišićeva odbrana, kako je ranije izjavio Rifet Konjić, jedan od njegovih advokata, uputila je zahtjev Sudu da osumnjičeni bude pušten iz pritvora uz kauciju.

- Okružni sud u Beogradu takav zahtjev nije dobio pa se samim tim o njemu nije mogao ni izjasniti-kazala je portparol Ramić. S druge strane, branilac Konjić ponavlja da je zahtjev za puštanje iz pritvora uz kauciju upućen i da je s njim upoznat i glavni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

E. HUREMOVIĆ (Avaz)

Priredio(la): S.M.