-->





















TUZLARIJE - TUZLA DANAS

24.03.2010.
Servisne informacije
... i malo tuzlarija


I danas je tamno i kišno vrijeme. Mokro je i od kiše i od pranja ulica. Baš sam sinoć gledala radnike Komunalca kako peru ulice i mislila da su se s proljećem provrijednili. Kao da imaju u cilju da očiste cijeli grad detaljno, što je vrlo pohvalno.



Danas ima raznih dešavanja, a ako vam je do koncerta onda večeras u Domu poslušajte bend "Los Ninos De Los Ojos Rojos" u kojem svira Jasmin Mešić, dobri su skroz.

Načelnik Općine Tuzla prima otpravnika poslova u američkoj ambasadi. Za otpravnika uvijek vežem "vozova" pa se nadam da kada budem pisala o prijemu neću pogriješiti. Manje više svi griješe, tuđe greške su nam nekada i simpatične, a malo ko svoje voli koliko god smiješne bile.

Nekad jedan za drugim pišem različite priloge i onda i griješim u svemu, od imena do drugih stvari. Zanimljiv je način na koji oči gledaju, često vide što se očekuje, a ne što piše, pa se tako nekad preleti preko teksta i ne vidi ni jedna greška, a petnaestak minuta poslije vide sve. Sjećam se jednom kada sam u naslovu umjesto paketića napisala maraka pa je bilo "načelnik podijelio 1200 maraka". Ispalo je to dobro po čitanost, zanimalo čitaoce ko je dobio pare.

Večeras je promocija monografije "Banka u Tuzli 1895 -2008" autora Eldara Arnautovića. Ljudi kao Eldar Arnautović su zbog svoje energije zaista vrijedni divljenja. Bar meni je zanimljivo da neko ko se približio osamdesetoj godini ima snage, volje i želje da piše knjige i radi bilo šta što traži koncentraciju i vrijeme.

Neke ljude posluži i zdravlje ali puno znači i mentalna stabilnost, pozitivna priroda da se živi s voljom, jer gledajući mnogo mladih a depresivnih osoba, jasno je da to nema veze s godinama. Već u djetinjstvu se vidi hoće li neko biti žalosna vrba ili neko zarazne energije.

Vrijeme je promjenjivo pa je teže i sa oblačenjem. U proljeće obavezno mnogi "nemaju šta obući" pa se kupuju i nove krpice bar da nečim osvježimo ono što imamo. Nekad bih da nijedna radnja ne radi od 16 i vikendom, da imam manje prilike da šta gledam i kupujem. Ne treba mi ništa, a sve bih nešto.

Kada sam se već dotakla oblačenja i mode, za kraj malo i ogovaranja naših javnih ličnosti. Prva mi na um pade Jasmila Žbanić, njoj bih komplet garderobu promijenila, naravno, ako joj je cilj da se razlikuje definitivno se svojom nekonvencionalnom garderobom razlikuje, ali nisam nikako pristalica nekih misionarskih stilova u kojem se ne zna je li neko žensko ili muško.

Od lokalnih političara vjerovatno se najneobaveznije oblači načelnik, kravatu rijetko stavlja, uglavnom je u tamnijim farmerkama, košulji i sakou. Nekad mi se čini da puno puši a malo jede pa bi po meni mogao nabaciti jedno 5 – 10 kila. Nema pojma koliko je sretan što može da jede koliko mu se jede. Njegova žena je elegantna, meni djeluje veoma suzdržano, pomalo hladno, vjerovatno joj je dosadilo da uvijek sjedi u prvom redu pa je svi gledaju. U svakom slučaju, fin su par, visinom i težinom usklađen.

Čini mi se da žene vode više računa o modi nego muškarci i uglavnom su elegantne. U Vladi TK neke ministrice baš imaju fine komade garderobe. Premijer je uvijek sređen, klasično odijelo, košulja i kravata, diskretnih boja i dezena tako da ide na siguran izbor, a kosa mu izgleda uvijek kao da se tek počešljao.

Prva dama Vijeća, Mladina, dosta pažnje polaže na garderobu, sredi se, a ja bih na njenom mjestu nosila kraće suknje, do pola koljena u kombinaciji sa dužim gornjim dijelovima, uža suknja, lepršava tunika, jednostavna haljina i duža uska jakna sa prorezima, jer ima vitke noge a krupniji gornji dio tijela i mislim da bi joj to odgovaralo.

Kad bolje razmislim, gotovo da nema niko ko se izdvaja ekstravagantnim odijevanjem, otkačenim izborom boja, nakita, frizura. Valjda se prilagođavaju poslu kojeg obavljaju.

Jedan od direktora osnovnih škola, doduše nije više, Sulejman Mulić, ima osebujan stil te se može vidjeti u bijelom odjelu, cipelama, svijetlo plavoj ili ružičastoj košulji, bijelom prsluku, sa maramicama jakih boja u džepu sakoa. Vjerovatno malo koga ne zanima šta će obući kao Gordanu Bulić, predsjednicu Udruženja potrošača TK.

Eto malo smo ih protresli, tako je to, javne ličnosti nas "pozivaju" na komentare. Zanimljivo je koliko se na sve obraća pažnja, na ono što nas se ne bi trebalo ticati, ali zanimanje za izgled i privatan život idu zajedno sa obnašanjem neke funkcije. Nije to samo kod nas tako nego je svugdje, skoro sam čitala cijeli niz kritika na račun prve dame Amerike koju sve češče biraju za najelegantniju ženu na svijetu, a s tim u skladu ona troši sve veće sume na kreatorsku gadarobu koja vrijedi čitavo bogatstvo.

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođene su 14 beba, 6 djevojčica i 8 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 130 pregleda

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, dogodile su se 2 saobraćajne nesreće.


OSTALE VIJESTI
U rezervatu kod Manchestera pronađen torzo, uhićena dvojica muškaraca
SAD u blizini Gaze gradi privremenu luku za slanje humanitarne pomoći
Masovni proboj Rusa, ukrajinska brigada se raspala. Prijeti kolaps cijele linije
VIDEO Velike poplave u Tanzaniji. Poginulo 155 ljudi
Ukrajinski ministar ponudio ostavku, optužen je za korupciju
Detalji brutalnog ubojstva Hrvata u Irskoj. Prijatelj opisao napad, uhićena trojica
Održana komemoracija za humanitarne radnike ubijene u Gazi
Danci: Švicarska firma iz optužnice protiv Mamića prebacivala milijune Bellabeatu
Britanska tvrtka tuži Pfizer i BioNTech: Ukrali su našu tehnologiju za covid cjepiva
Val nasilja na Haitiju, tisuće mrtvih. Premijer podnio ostavku
Dodik neće prihvatiti rezoluciju o Srebrenici. Tvrdi: Sve napisano je laž
Rusija: Premještamo sustave Iskander na granicu s Finskom. General NATO-a: Apsurdno
Djevojka (19) u Ukrajini pokušala prodati svog sina (2), tražila 23.500 eura
Europa, Afrika i Južna Amerika traže veće poreze za superbogate
Cijene nafte ostale iznad 88 dolara
Lukašenko: Oporba i NATO planiraju napad na Bjelorusiju, treba nam nuklearno oružje
SAD i 17 zemalja poručili Hamasu: Oslobodite taoce, to može riješiti krizu u Gazi
Državni odvjetnik traži prekid istrage protiv supruge španjolskog premijera
Ruski prihod od nafte i plina se gotovo udvostručio
Liječnici strahuju da je bolest "zombi jelena" prešla na ljude. U SAD-u umrli lovci







SVASTARIJE

SAD u blizini Gaze gradi privremenu luku za slanje humanitarne pomoći

Masovni proboj Rusa, ukrajinska brigada se raspala. Prijeti kolaps cijele linije

Macron: Naša Europa mogla bi umrijeti

Revolucija iz Koreje. Imaju bateriju koja se napuni za nekoliko sekundi

Ovo je nova Miss Buenos Airesa. Ima 60 godina

Sud BiH odredio pritvor za samo tri od 23 uhapšene osobe. Policijski šefovi na slobodi

Hamas objavio snimku taoca otetog prije više od 200 dana. Nedostaje mu dio ruke

VIDEO Više od 100 kitova nasukalo se na australskoj obali, neki su već uginuli

Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima

FOTO Stigle nove ratne karte, proboj Rusa na istoku. ˝˝Pandorina kutija je otvorena˝





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi