TUZLARIJE - TUZLA DANAS

28.10.2014.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Konačno su prebrojani svi glasovi nakon oktobarskih izbora. Narod birao, birao i sebi izabrao. Kada je u pitanju općina Tuzla, važećih listića (ne znam što kažu listića kad je u pitanju papir kao nekadašnje Oslobođenje) bilo je 48.375, a nevažećih 4.619.

Tuzlarije


Što se tiče glasanja za člana Predsjedništva BiH, u Tuzli je bez konkurencije pobijedio Fahrudin Radončić. Dobio je ukupno 15.428 glasova, a iza njega ide Emir Suljagić (DF) sa 7.945 pa Bakir Izetbegović (SDA) za kojeg je glasalo 6.774 osoba pa Martin Raguž koji ima 5.344, Bakir Hadžiomerović (SDP) 4.381 pa ostali.

U Tuzli su bila 154 biračka mjesta, nije mi bilo mrsko da pogledam i vama prenesem šta sam zapisala. Na 9 biračkih mjesta u Batvi pobijedio je Radončić, od 9 biračkih mjesta na Brčanskoj na osam je pobijedio Radončić, a na jednoj Izetbegović. U Breškama je Dragan Čović, Bukinju Radončić, na tri mjesta u Centru Radončić, od tri mjesta u Doknju na jednom je Dragan Čović, a na dva Radončić.

Tuzlarije


Od tri mjesta u Dragunji na jednom je Čović a na dva Izetbegović, na dva mjesta u Dobrnji najviše glasova dobio je Radončić, u Čanićima je pobijedio Dragan Čović, od pet mjesta u Gornjoj Tuzli na tri je najviše glasova dobio Radončić, a na po jednom Čović i Izetbegović.

U Grabovici se glasalo na dva mjesta, na jednom je najviše glasova dobio Radončić na drugom Martin Raguž. Od tri mjesta na Husinu na dva je pobijedio Radončić, na jednom Čović. Na dva mjesta u Jali – Radončić, on je dobio najviše glasova i na Kiseljaku, na dva mjesta i u Ševaru. U Kuli su glasali na tri mesta, na jednom je dobio Radončić na dva Izetbegović.

Tuzlarije


Od pet mjesta u Lipnici na četiri je dobio Radončić, a na jednom Čović. Dragan Čović je pobijedio i u Ljepunicama i Brgulama. I u Milešićima je pobjedio Radončić .

Zanimljivo je da je čovjek koji je inače dobio vrlo malo glasova, Halil Tuzlić, pobijedio na jednom mjestu u Ljubačama, a na ostala dva je Dragan Čović.

Na šest mjesta u Kreki pobijedio je Radončić, u Mejdanu su isto bilo za Radončića, na pet mjesta u Mosniku su glasali za Radončića, na tri u Mramoru, na šest mjesta u Novom Gradu isto su bilo za Radončića.

Tuzlarije


U Gornjoj Obodnici su za Čovića, a u Donjoj Obodnici za Radončića. Na tri mjesta u Pacima su za Radončića, a na tri u Par Selu za Čovića.

Od pet mjesta u Simin Hanu na tri je pobijedio Bakir Izetbegović, a na dva Fahrudin Radončić. U Požarnici su glasali za Radončića, cijela Slatina, na šest izbornih mjesta je pobijedio Radončić, u Slavinovićima od 11 izbornih mjesta na 10 je dobio Radončić a na jednom Emir Suljagić. Radončić je pobijedio i na pet mjesta u Solani i 7 u Solini.

Od 7 mjesta na Sjenjaku na šest je dobio Radončić, a na jednom Suljagić. Na četiri mjesta u Sarom Gradu isto Radončić. Na Planama Suljagić, Šićki i Šići – Radončić, na dva mjesta u Mihatovićima Izetbegović, devet izbornih mjesta MZ Ši Selo je glasalo za Radončića, i pet u Tušnju.

Tuzlarije


Eto mislim da sam sve napisala, zaista nevjerovatno ubjedljiva pobjeda. Ne čudim se više priči, koja mi se činila nevjerovatnom, da Fahrudin Radončić ima tako snažno uporište u Tuzli. Iako se o njemu pisalo puno negativnog, spominjalo i kodno udbaško ime – Šćepo, dovođen u vezu sa raznim aferama i podzemljem, sve to narodu nije smetalo i pokupio je glasove brojnih iz općine Tuzla.

S obzirom da gotovo pola Tuzlaka nije glasalo, možda bi trebalo uvesti da je glasanje obavezno, pa da vidimo koga zaista to Tuzlaci žele, i nema se pravo ništa ni pričati ako se sjedi u kući.

Šta je tu je, četiri nove godine za posmatranje su pred nama. Nije ni počelo a sve imamo isto, direktor Razvojne banke vršitelj je pet visokih stranačkih funkcija, da mu šta slučajno ne promakne.

Hajde što se to kosi i za zakonom i što je na snazi sukob interesa, nego koji to čovjek može obavljati više važnih funkcija kako treba. Zar baš nema niko drugi da se izabere?

"Mislim da nije prekršen član 18. Zakona o Razvojnoj banci", rekao je Aid Berbić, predsjednik NO Razvojne banke FBiH. Aida isto nema gdje nema. Trebalo bi objaviti sve spiskove da se vidi gdje je ko i na koliko mjesta.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 6 beba, 4 djevojčice i 2 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena su 143 pregleda

Vatrogasci - u protekla 24 sata imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, evidentirano je 13 krivičnih djela, dogodile su se 3 saobraćajne nesreće

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 27.10.2014.godine krv je darovalo 16 davaoca.
OSTALE VIJESTI
Odbrana Karadžića traži ponovno suđenje: \'Suđenje nepravično, presudu poništiti i naložiti novi proces\'

Vrijedan 2,08 milijardi kuna: Potpisan ugovor o izgradnji Pelješkog mosta

Jedini preživjeli iz ekstremističkih napada u Parizu: Salehu Abdeslamu 20 godina zatvora za pokušaj ubistva

Objavljen novi bilans žrtava nesreće: U Sjevernoj Koreji poginulo 32 kineskih turista

Na granici sa Sjevernom Korejom: Prekinuto emitovanje južnokorejske propagande

Antivladini protesti na Madagaskaru: U neredima poginule četiri, povrijeđeno 20 osoba

Na sastanku u Torontu: Ministri G7 o cyber sigurnosti i borbi protiv terorizma

Među uhapšenima i trojica opozicionara: Uhapšeno gotovo 200 učesnika antivladinih protesta u Armeniji

FOTO: Talentirani Jose i njegova nevjerovatna remek djela: Bilježnice koje oduzimaju dah

Četiri zvijezde UEFA-ine Lige prvaka: Džeko i Salah brže trčali od Ronalda
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 45 minuta
Desetak ozlijeđenih u kampu za izbjeglice u Grčkoj
Objavljeno prije sat vremena
Human Rights Watch osudio diskriminaciju u Kini: Posao dobivaju vitke i lijepe žene
Objavljeno prije 2 sata
Sud u Belgiji osudio terorista Salaha Abdeslama na 20 godina zatvora
Objavljeno prije 2 sata
U zračnim udarima u Jemenu na vjenčanju ubijeno najmanje 20 ljudi
Objavljeno prije 3 sata
ISIS-ovi džihadisti odrubili glave trojici braće u Afganistanu
Objavljeno prije 4 sata
Desničar Mario Abdo pobjednik je predsjedničkih izbora u Paragvaju