TUZLARIJE - TUZLA DANAS

26.04.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Vrijeme se pokvarilo i kako to obično bude, baš kada je zvanično završena sezona grijanja. Ne volim veš sušiti po radijatorima ali baš jutros stavim farmerke a ono hladni radijatori. Neka neka. Morat će i penzioneri naći novu temu za pričanje u autobusima. Trebalo bi ljudima dati kakav popust jer rade na informisanju (češće dezinformisanju) građana. Od sećije do vozača šta se sve nadoda na prvu rečenicu i izađe vani. Samo se treba zamaskirati u penzionera i malo se provozati. Bez prsluka sa džepovima nema pojavljivanja. Taj odjevni predmet pravi je hit među starijom muškom populacijom našeg grada, ima više funkcija, a najbolja je što mogu držati ruke na leđima dok hodaju.

Tuzlarije


Neki dan kad sam bila na novinarskom druženju, a zna se da sam kao koka koja kad snese jaje kokodače da svi znaju, uz ostalo nam servirali i sirovi špinat. Sve su to uticaji sa zapada, u receptima za salate uz sirovo povrće često se nađe i cvijeće. Nije to loše znati ako se kad izgubim u šumi pa da nađem šta je jestivo ali do tada ne, hvala, totalno sam staromodnog načina ishrane.

Tuzlarije


Što se tiče špinata kojeg nikad nisam baš rado jela jer je to jedno od jela za maltretiranje djece pa poslije imaju traume iz djetinjstva, sada ga mogu ali samo u bešamel umaku, onako samog slabo. A moja svekrva, koja se ne voza u autobusu kao neki iz gornjeg dijela teksta, nego penzionerske dane provodi u gajenju cvijeća, voća i povrća, vrlo često nam donosi špinat iz svog malog plastenika. I Popaju bi bilo dosta, a problem je što to nije biljka koju možes drugima lako, da kažem tako, uvaliti. Glavni je odgovor, baš samo kupili, imamo i slično.

Tuzlarije


Posebna je priča što sam danas kroz razgovor ustanovila da ne znam kako se tačno zove ono malo cvijeće (iz recepta) sa bijelim laticama, od kojeg djeca prave vjenčiće. I kažu sad ne valja školstvo, a ja još javno kažem, bez stida i srama, da nisam znala kako se to cvijeće zove. Idem sama u ćošak. Današnji školarci to baš i ne razumiju jer djeca odavno ne idu u taj dio učionice gdje su znali slati nas iz moje generacije.

Tuzlarije


Dobro, dosta je i mene sa travama. Što se tiče Tuzle da kažem da je jučer održan skup građana koji žele da se obnovi stari Partizan u Kreki. Meni je inače taj objekat lijep i ne vidim neku prepreku da se obnovi, posebno kada toliko građana to želi. Sve se može kad se hoće, a da li će se htjeti ostaje da vidimo. Kino Radnik je srušeno, a za one koji još nisu vidjeli kako sad izgleda, maksuzije ćemo slikati.

Pozdravi

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 6 beba, 4 djevojčice i 2 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena su 242 pregleda

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 12 krivičnih djela, dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 24.4.2015.godine krv je darovalo 15 davalaca.
OSTALE VIJESTI
Rođena u Prizrenu, živi u Sarajevu, a ustvari ne postoji: Nihadina potresna priča: bez državljanstva nevidljiva za društvo

VIDEO: Zaključci programskog skupa SDA: \'Pokušaji destabilizacije stranke neće proći\'

VIDEO: Predstavljene osnovne ideje nove političke stranke: U Tuzli konstituirana Skupština Pokreta demokratske akcije

VIDEO: Počeo plasman kredita za osobe do 40 godina: 20 miliona maraka za rješavanje stambenog pitanja mladih

VIDEO: \'Stop Istanbulskoj za suverenu Hrvatsku\': U Hrvatskoj prosvjedi protiv ratifikacije Istanbulske konvencije

Sirijske snage sada drže pod kontrolom 90% enklave: Posljednja grupa pobunjenika evakuisana iz Istočne Ghoute

Maria Elisabetta Alberti Casellat prva žena na čelu Senata: Izabrani predsjednici italijanskog Parlamenta, ali ne i Vlade

Pomjeranje kazaljki sa dva na tri sata: Od sutra ljetno računanje vremena
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 2 sata
Mladi katolici poručili papi da žele Crkvu koja manje moralizira
Objavljeno prije 2 sata
Tisuće ljudi prosvjedovale diljem Europe protiv turskih napada na Kurde
Objavljeno prije 2 sata
Agenti pronašli terorističko oružje u francuskom supermarketu
Objavljeno prije 3 sata
Puigdemont pobjegao iz Finske u Belgiju
Objavljeno prije 4 sata
Francuska slavi svog heroja, policajca koji je umro nakon što se predao otmičaru da bi spasio taoce
Objavljeno prije 5 sati
Francuska policija pronašala bilješke džihadista u kojima piše o Islamskoj državi