TUZLARIJE - TUZLA DANAS

26.04.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Vrijeme se pokvarilo i kako to obično bude, baš kada je zvanično završena sezona grijanja. Ne volim veš sušiti po radijatorima ali baš jutros stavim farmerke a ono hladni radijatori. Neka neka. Morat će i penzioneri naći novu temu za pričanje u autobusima. Trebalo bi ljudima dati kakav popust jer rade na informisanju (češće dezinformisanju) građana. Od sećije do vozača šta se sve nadoda na prvu rečenicu i izađe vani. Samo se treba zamaskirati u penzionera i malo se provozati. Bez prsluka sa džepovima nema pojavljivanja. Taj odjevni predmet pravi je hit među starijom muškom populacijom našeg grada, ima više funkcija, a najbolja je što mogu držati ruke na leđima dok hodaju.

Tuzlarije


Neki dan kad sam bila na novinarskom druženju, a zna se da sam kao koka koja kad snese jaje kokodače da svi znaju, uz ostalo nam servirali i sirovi špinat. Sve su to uticaji sa zapada, u receptima za salate uz sirovo povrće često se nađe i cvijeće. Nije to loše znati ako se kad izgubim u šumi pa da nađem šta je jestivo ali do tada ne, hvala, totalno sam staromodnog načina ishrane.

Tuzlarije


Što se tiče špinata kojeg nikad nisam baš rado jela jer je to jedno od jela za maltretiranje djece pa poslije imaju traume iz djetinjstva, sada ga mogu ali samo u bešamel umaku, onako samog slabo. A moja svekrva, koja se ne voza u autobusu kao neki iz gornjeg dijela teksta, nego penzionerske dane provodi u gajenju cvijeća, voća i povrća, vrlo često nam donosi špinat iz svog malog plastenika. I Popaju bi bilo dosta, a problem je što to nije biljka koju možes drugima lako, da kažem tako, uvaliti. Glavni je odgovor, baš samo kupili, imamo i slično.

Tuzlarije


Posebna je priča što sam danas kroz razgovor ustanovila da ne znam kako se tačno zove ono malo cvijeće (iz recepta) sa bijelim laticama, od kojeg djeca prave vjenčiće. I kažu sad ne valja školstvo, a ja još javno kažem, bez stida i srama, da nisam znala kako se to cvijeće zove. Idem sama u ćošak. Današnji školarci to baš i ne razumiju jer djeca odavno ne idu u taj dio učionice gdje su znali slati nas iz moje generacije.

Tuzlarije


Dobro, dosta je i mene sa travama. Što se tiče Tuzle da kažem da je jučer održan skup građana koji žele da se obnovi stari Partizan u Kreki. Meni je inače taj objekat lijep i ne vidim neku prepreku da se obnovi, posebno kada toliko građana to želi. Sve se može kad se hoće, a da li će se htjeti ostaje da vidimo. Kino Radnik je srušeno, a za one koji još nisu vidjeli kako sad izgleda, maksuzije ćemo slikati.

Pozdravi

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 6 beba, 4 djevojčice i 2 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena su 242 pregleda

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 12 krivičnih djela, dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 24.4.2015.godine krv je darovalo 15 davalaca.

OSTALE VIJESTI
Reakcije na usvajanje Rezolucije o vojnoj neutralnosti RS-a: Vanjska politika u isključivoj nadležnosti državnih institucija

Cilj opozicije nisu prijevremeni izbori, već vladavina prava: Govedarica: Raspustiti parlament RS-a

Odluka zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e: Bariša Čolak privremeni predsjedavajući umjesto Nikole Š pirića

Usluge će se i dalje pružati samo u hitnim slučajevima: Nema pomaka u pregovorima, štrajk zdravstvenih radnika se nastavlja

VIDEO: Stock se sastao s ministrom sigurnosti BiH: Generalni sekretar INTERPOL-a: BiH u samom vrhu zemalja članica

Županijski sud u Zagrebu o slučaju Agrokor: Ivici Todoriću istražni zatvor, ostali se brane sa slobode

Proširuju se ovlaštenja vlasti u borbi protiv terorizma: Francuski parlament usvojio kontroverzni antiteroristički zakon

Gdje je sada Colin Kaepernick?: Od jednog čovjeka koji kleči do pokreta koji je podijelio naciju

U narednom kolu \'Plavi\' će igrati protiv Lokomotive iz Zagreba: Pobjeda Željezničara za plasman u 2. kolo omladinske Lige prvaka

Igrane utakmice nogometne Lige prvaka u grupama A, B, C i D: Džeko postigao dva gola, Pjanić strijelac za Juventus
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 3 sata
Katalonska vlada odbija prijevremene izbore, a Rajoy prijeti ozbiljnije nego ikad
Objavljeno prije 4 sata
Je li danski izumitelj, koji je ubio i raskomadao švedsku novinarku, serijski ubojica?
Objavljeno prije 5 sati
Sve više Hrvata vjeruje u Europsku uniju
Objavljeno prije 7 sati
Predsjednica pozvala Putina u Hrvatsku, predstavila mu Inicijativu tri mora
Objavljeno prije 7 sati
"Hrabri" Trump se povukao pred dogovorom senatora oko Obamacarea
Objavljeno prije 8 sati
Europska komisija izdvaja 120 milijuna eura za bolju zaštitu javnog prostora od terorista