TUZLARIJE - TUZLA DANAS

22.04.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Danas je sunčano i vjetrovito. S obzirom koliko ima onih koji se žale da im je vrijeme teško, da im se nešto ljulja kad hodaju, moguće je da će i biti promjene vremena. Za mnoge tegobe su krive one bioprognoze u kojima napišu da će se ljudi osjećati loše pa čim se pročita počne sugestivno djelovanje. Pomažu mu i silne reklame za lijekove, ne znam da su se ikad više lijekovi reklamirali, a svi nešto efikasni "k´o rukom odneseno".

Tuzlarije


Poslali nam Lukavčani jučer vijest da su osvojili prvo mjesto u bacanju frizbija, i to na regionalnom turniru. Da me je neko pitao ima li kod nas gdje klub gdje se baca frizbi mislila bih da se šali. Ako već nisu mogli bi i Tuzlaci malo da zbiju redove i osnuju klub. Za to bar ne treba puno sredstava, famozni frizbi prije je bio obavezna oprema u gepeku pa kad se gdje ode na izlet roditelji zafijare frizbi pa ti traži i njega i s kim ćeš se igrati. Uz frizbi, za igru na otvorenom dobri su i reketi za badminton.

Tuzlarije


U povodu Dana planete Zemlje, koji se obilježava danas, sadi se cvijeće na sve strane. Neka, baš lijepo, i ja sam se priključila globalnom pokretu pa sam sadila cvijeće na balkonu. Odmah sve izgleda ljepše. Posebno će školarci da budu angažovani.

Tuzlarije


Sviđa mi se vijest, mada mi zvuči previše dobro da bi se ostvarila, da će Evropska unija osigurati milijardu dolara za našu zemlju. Dalje se kaže da je jedan od projekata i Koridor 5C koji bi trebao uvezati sve glavne gradove, ekonomske centre i glavne luke u EU, a također, dogovoreno je i da Jadransko-jonski autoput ide kroz Bosnu i Hercegovinu. Tuzle nema ni u tragovima, još se guši i ono što bi sami mogli, a o neravnomjernoj raspodjeli PDV-a mi se ne da više ni pisati.

Tuzlarije


Inače me nerviraju naši zvaničnici na svim nivoima koji rade na dobro plaćenim i sigurnim mjestima, kad počnu s pričom kako još više treba opteretiti privatnike, i to baš ona mala i srednja preduzeća kojima bi trebalo olakšati preživljavanje. Po njima svi privatnici leže na parama a nikako da naprave jednu poštenu analizu pa da vide stvarne razloge zašto se radi na crno. Nisu svi privatnici ni lopovi ni izrabljivači, većina bi bila sretna da radnike mogu prijaviti i plaćati za njih doprinose.

Tuzlarije


Sve slike su iz istočnog dijela grada, od Jale prema OŠ "Novi Grad". Lijep je to dio grada u kojem ima dosta zelenila pa se nema osjećaj da se živi u "betonu".

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 6 beba, 3 djevojčice i 3 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljen je 201 pregled

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, dogodila se 1 saobraćajna nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 21.04.2015.godine krv su darovala 33 davaoca.

OSTALE VIJESTI
Napadač je ranije usmrtio dvije osobe: Okončana talačka kriza, napadač ubijen

Čović nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a: \'Osnova svega je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda\'

Ocjena rada vlasti na državnom nivou: CCI: Najlošiji rezultat u proteklih 11 godina

U Odgojnom centru TK boravilo 46 maloljetnika: Smanjen broj krivičnih djela koja su počinili maloljetnici u TK

Zaplijenjeno oko 30 kg narkotika i veća količina oružja: U Srbiji uhapšeno 270 osoba

Lista od 128 američkih proizvoda: Kina najavila recipročne mjere Washingtonu

Sudac Pablo Llarena u petak izdao portjernicu: Š panski Vrhovni sud optužio 13 katalonskih čelnika za pobunu

Bolton će biti treći savjetnik za nacionalnu sigurnost: Trump smijenio savjetnika za nacionalnu sigurnost McMastera

Naučnici izvršili potpunu genetsku analizu: Riješen misterij kostura iz čileanske pustinje

Prosinečki odredio sastav: Ofenzivno, sa tri napadača danas protiv Bugara