TUZLARIJE - TUZLA DANAS

04.05.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Prije tačno 35 godina umro je Josip Broz Tito. Objavili smo članak o njemu a ja sam svašta nešto pročitala dok sam birala fotografije za ilustraciju. Uvijek se nađe nešto novo, što se do sada nije znalo. Bez sumnje je to fascinantna ličnost, koja je znala ujediniti istok i zapad, vjere, nacije, totalno različite političke ideologije, uvažavan od svih. Snimak kad svi ustaju i aplaudiraju mu na generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija posebno mi je zanimljiv. Poštovali su ga državnici i diplomate za života, izrazili su mu to poštovanje i kad je umro.

Tuzlarije


Pisala sam to ranije, nisam od osoba koje idealizuju bilo koga, svjesna sam i mana bivšeg sistema ali kad se sve sagleda u kontekstu jednog vremena, ne čudim se što mnogi koji su živjeli u Titovo doba misle da im je tada bilo najbolje. Kada je umro nije se žalilo i plakalo što se moralo, žalost je bila iskrena i teško će se ponoviti. Da sad neko kaže da prolaze kroz Tuzlu članovi Predsjedništva BiH ako bi iko zastao na cesti i zbog znatiželje, dobro bi bilo.

Tuzlarije


Nije lako u doba kada stalno slušamo o nekome loše biti imun na razne uticaje, puno se radilo na stvaranju negativnih slika bivše Jugoslavije tako da oni koji i dalje vole i cijene to doba pomalo stidljivo o tome govore, u modi su sada druge stvari.

Tuzlarije


Na Slanoj Banji je organizovana komemoracija, U 15:05 minutom šutnje je odato poštovanje Titu i to baš ispred njegove biste, a sve to u organizaciji Duštva Josip Broz Tito Tuzla.

Tuzlarije


Ponedjeljak je, za mnoge prvi radni dan ovog lijepog mjeseca. Saopštenjima za javnost oglasili se i Skupština i Vlada TK, ne sviđa im se način na koji su sindikalisti izražavali nezadovoljtvo u povodu Prvog maja. Ni meni se nije dopao onaj nazovi performans sa pečenim jagnjetom i hljebovima na ražnju, i mislim da radnicima nedostaje prije svega pametan vođa ili više njih, koji znaju kako će pameću, argumentima, poznavanjem zakona i propisa, stati u kraj bahatim političarima. Ovako sve djeluje neozbiljno i neartikulisano. Neozbiljno je ostaviti na miru stranačke mindere koji vuku sve konce u državi i tražiti smjenu vlade da bi je zamijenili isti takvi.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 9 beba, 4 djevojčice i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 306 pregleda

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir je narušen 1 puta, prijavljeno je 8 krivičnih djela, dogodile su se 3 saobraćajne nesreće

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 4.5.2015.godine krv je darovalo 14 davalaca.

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Međusobne optužbe Dodika i Mektića: Ko je dobijao novac i ko je s kim sarađivao?

Zvizdić, Džaferović, Osmanović i Softić kandidati SDA?: Izetbegović: Reakcije na moju izjavu o amanetu su cjepidlačenje

VIDEO: Kako spriječiti malverzacije i prevare?: Birački odbori najslabija karika u biračkom procesu

VIDEO: Očekuje se smanjenje redukcija u Sarajevu: Potpisan sporazum o isporuci vode KS-u sa izvorišta Tilava

VIDEO: Na pitanja istražitelja nije želio odgovarati: Ante Todorić tvrdi da nije kriv

Napadnute šiitske džamije u Kabulu i pokrajini Gor: U dva napada u Afganistanu ubijene najmanje 63 osobe

Kurdske Peshmerge povukle se nakon trosatne borbe: Iračke snage preuzele kontrolu nad pokrajinom Kirkuk

Situacija je najteža u Bangladešu i Somaliji: Globalno zagađenje dovodi se u vezu sa 9 miliona smrtnih slučajeva

Fotografije megapopularne serije snimljene iza scene: The Laughing Dead

Nakon pobjede nad Medvedevim : Bašić izborio polufinale protiv Džumhura u Moskvi