TUZLARIJE - TUZLA DANAS

07.05.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Sve ljepše vijesti kvari ona o uznemirujućim hapšenjima u Republici Srpskoj koja su usljedila nakon napada na Policijsku stanicu u Zvorniku, kada je jedan policajac ubijen, a dvojica ranjena. Itekako se treba boriti protiv svakog oblika terorizma ali se još gore pravi ako se hapsi bez razloga, postavljaju pitanja tipa "što ti mati nosi šamiju" i slično. To dovodi do ogorčenja javnosti, a najgore je što se ne postiže ništa u suzbijanju terorizma. Teško je porediti ali mnogim nedužnim ljudima se život zagorčao nakon 11. septembra.

Tuzlarije


Terorizam, kao i sve druge negativne pojave, nema ni vjeru ni naciju pa se tako razumni i stručni ljudi trebaju ujediniti u njegovom suzbijanju. Najgori mi je osjećaj da stalno tapkamo u mjestu i da smo trajno obilježeni ratom i posljeratnim dešavanjima. Oni koji su rat doživjeli, i prvi potomci, kao da su kontaminirani pa eto ako bude sreće, pa se ne bude opet ratovalo, možda će treća generacija biti sretnija i manje opterećena prošlošću.

Tuzlarije


U Tuzlu sutra dolazi Vlatko Stefanovski. Karte su rasprodate prvi dan nakon stavljanja u prodaju. Baš mi je drago da će Vlatko da svira pred punom dvoranom u BKC-u, mada sudeći po interesu i znajući o kakvom se muzičaru radi, mislim da bi mogao napuniti i puno veću dvoranu. Nama bi trebala neka dvorana koja bi veličinom bila između one u BKC-u i male u Mejdanu.

Tuzlarije


Prije par dana pojavile su se i prve jagode, one za koje kažemo da su naše, a najviše ih stiže iz Čelića. Cijena je oko 5 KM, negdje su jeftinije ali i lošije. Sad kad su krenule, ako vrijeme bude odgovaralo, brzo će da ih bude na sve strane, a i cijena će isto tako brzo da pada.

Tuzlarije


Koristim priliku da kažem da sam i ja posadila jagode, u saksiji, da baš probam kako to izgleda. Jutros sam odmah požurila na balkon i razočarala sam se kad sam vidjela da nema još ni jedne. Hmmm. A inače, u prilog one da čovjek svaki dan nešto novo nauči, bilježim da jagoda spada u rod ruža, nisam znala.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 9 beba, 4 djevojčice i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 186 pregleda

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljena su 3 krivična djela, dogodilo se 5 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 7.5.2015.godine krv je darovalo 65 davalaca.

OSTALE VIJESTI
Primljeni u audijenciju kod pape Franje: Članovi Predsjedništva BiH u Vatikanu

Konferencija u Sarajevu: Oko 23 posto mališana u BiH ima neki vid atipičnog razvoja

Projekt ELAN: Organizacije civilnog društva u promociji zaštite okoliša

Snage sirijskog režima nastavile bombardovanje enklave: U napadima na Istočnu Gutu poginulo najmanje 38 civila

U somalijskoj prijestonici eksplodirale dvije autobombe: Broj žrtava napada u Mogadišu povećan na 38

Bez dogovora o nacrtu koji su predložili Š vedska i Kuvajt: Vijeće sigurnosti UN-a odgodilo glasanje o primirju u Siriji

Obuhvaćeno preko 50 brodova i kompanija za pomorski prijevoz: SAD uvodi \'najveće ikada\' sankcije Sjevernoj Koreji

VIDEO: Odgovornost preuzeli talibani i ISIL: U više napada u Afganistanu najmanje 30 poginulih

Nadežda Sergejeva pozitivna na supstancu trimetazdin: Ruskinja priznala doping, privremeno suspendovana sa OI

Pyeongchang 2018.: Norveška sa 38 osvojenih medalja postavila novi rekord ZOI