TUZLARIJE - TUZLA DANAS

11.06.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Sezona kupanja otvorena je i za mene, jeste, bila sam i ja i mogu reći da je predivno. Ono što sam odmah primijetila u odnosu na isti period ranijih godina je znatno manje posjetilaca, i to na sva tri jezera.

Tuzlarije


Izgleda da ima istine i u onoj da nam je marka postala velika pa je i poskupljenje od pola KM uticalo i na posjetu. Razgovarala sam i s drugim posjetiocima, kažu da su isto primijetili, e sad je li zbog cijene ili nečega drugog ne znam ali meni se baš sviđa što nema gužve.

Tuzlarije


Kada se cijena gleda pojedinačno, pa još poredi s drugima, može se reći da nije prevelika ali su za porodicu troškovi poprilični. Osim za ulaznicu, s djecom uvijek ima dodatnog troška, a i onima koji stanuju dalje pa moraju plaćati autobus ili benzin, pa parkiranje, trošak je popriličan i ne može se na jezero svaki dan. Oni koji su bliže bilo kojem drugom jezeru, pa neka i nije slano kao naše, sigurno će izabrati jeftiniju varijantu.

Tuzlarije


Kako god, nekima je draže dati i marku više ako nema gužve, a kako će se to odraziti na ukupnu posjetu i prihod još je rano za analizu. Što se tiče promjena na ulazu evo i malih uputa za one koji još nisu bili, bolje da ja objašnjavam nego oni na kapiji. Na ulaznici ima barkod koji se prisloni na senzor da se uđe, a pri izlasku ima jedno malo dugme sa lijeve strane koje se pritisne za izlazak.

Tuzlarije


Što se tiče ostalih aktivnosti u Tuzli, danas će i vlasnik Omege da razgovara sa predstavnicima Dite i uradi isto što i Bingo. Žene Srebrenice će održati mirne proteste, a u povodu 20 godina od genocida u Srebrenici na istom mjestu gdje se održavaju protesti, Bosfam će izložiti Ćilim sjećanja.

Tuzlarije


Ni nakon 20 godina od Srebrenice nema se mira pa opet imamo probleme vezane za usvajanje rezolucije o Srebrenici, odnosno priznanja genocida na državnom nivou. Za rezoluciju i genocid neće ni da čuju oni iz RS-a, a i oni iz HDZ-a misle da je to doljevanje ulja na vatru pa ni oni nisu glasali za rezoluciju. Imamo apsurdnu situaciju da se ne može usvojiti Rezolucija o genocidu u Srebrenici iako su i haške presude potrdile da je genocid bio, potvrdile su to i rezolucije UN-a i mnogih država. I eto, spominjanje najvećeg genocida nad civilnim stanovništvom nakon Drugog svjetskog rata je za neke političare doljevanje ulja na vatru. Takvim stavovima upravo oni doljevaju ulje na vatru.

Tuzlarije


Vjerovatno postoji veza između obilježavanja 20 godina od genocida u Srebrenici i hapšenja ratnog komadanta Nasera Orića. On je u Hagu oslobođen optužbu za ratne sločine, njegovo ime se ne nalazi na Interpolovoj podtjernici, a jučer je uhapšen i ne zna se ni gdje je i šta će se dalje dešavati. Nisu čista posla nikako.

Toliko za danas, idemo dalje u dan koji je vrlo lijep. Još da kažem da je sinoć palo malo kiše, a ekstremno visoke tremperature najavljene su za vikend.

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 7 beba, 5 djevojčica i 2 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 215 pregleda

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljena su 3 krivična djela, dogodilo se 9 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 10.06.2015. godine krv je darovalo 25 davalaca.
OSTALE VIJESTI
Potvrđen u oba doma Parlamenta: Usvojen budžet Federacije BiH za 2018. godinu

Nakon odbijanja amandmana DF-a, nada roditeljima: Novalić najavio rješenje problema obrazovanja djece s autizmom

Radnici nestrpljivi: Željezarci ponovo blokirali cestu prema pogonima Arcelor Mittala

Odlučeno na sjednici Vlade ovog kantona: Pregovori radnika u zdravstvu i Vlade HNK-a počinju 26. januara

Identifikovan posljednji vlasnik "opel astre": Kosovska policija ispitala šest svjedoka

Ukupan broj ugrožene djece oko četiri miliona: Zbog rata u Iraku raseljeno 1,3 miliona djece

Korak do ispunjenja jednog od najvećih ciljeva u medicini: BBC: Naučnici bliži univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka

Pokušao se ubiti prije nego što je uhapšen: Tinejdžer sjekirom ranio pet školskih drugova i nastavnicu

VIDEO: Pavle Komlen najbrži bio u utrci za časni krst: Bogojavljenje u Ortiješu pokraj Mostara

Poražen sa 6:1, 6:3, 6:1: Džumhur nemoćan protiv Nadala