TUZLARIJE - TUZLA DANAS

16.06.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Danas se održava sjednica Gradskog vijeća. Dnevni red je dosta obiman, vjerovatno je ovo zadnja sjednica prije pauze. Između ostalih tema o kojima će vijećnici diskutovati je i odluka o dodjeli javnih priznanja i proglašenju počasnog građanina Tuzle.

Tuzlarije


Za priznanje Povelja grada Tuzle (posthumno) predložen je Muhamed Mujkanović, a za Tuzlansku plaketu predloženo je Udruženje građana "Žene Srebrenice", reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci i Zvonko Jurić (jedan od organizatora otpora u Tuzli). Predlagač je Komsija za odlikovanje, a što se tiče počasnog građanina Tuzle, Komisija za odlikovanja i imenovanja i gradonačelnik Jasmin Imamović, predložili su Stjepana Mesića. Za sve je navedeno i obrazloženje a inače je Stjepan Mesić prije par godina dobio počasni doktorat Univerziteta u Tuzli, tako da nema sumnje da je to osoba koja u našem gradu uživa veliki ugled.

Tuzlarije


Što se tiče viših nivoa vlasti Kolegij Skupštine TK donio je zaključak kojim se od Općine Živinice traži da riješi pitanje uređenja Gradske pijace, odnosno izdavanja potrebne dokumentacije, a Skupština TK je sugerisala i Kantonalnoj upravi za inpekcijske poslove da ima razumijevanja dok se sve to ne sredi. U prevodu, da malo ohlade od inspekcijskih pregleda.

Tuzlarije


Inače, oni koji su bili kažnjeni i platili su po 300 KM i od danas bi trebali da su opet na poslu, odnosno za svojim tezgama. Ma ja bih onima koji prodaju ono što sami proizvode, ne bave se švercom, maksimalno olakšala posao. Toliko je vrijeme nestabilno da se često desi da silan trud i ulaganje za kratko vrijeme propadne. Uvijek pritišću one koji imaju male firme, radnje, šta god, a onima koji obrću silne pare gleda se kroz prste.

Tuzlarije


OSCE sutra u Lukavcu organizuje sastanak, razgovaraće se o uspostavljanju mehanizma ranog upozoravanja na poplave u dolini Spreče, što uključuje i eventualno rušenje brane na jezeru Modrac. OSCE-u svaka čast ali taj sastanak su ovi naši kantonalci morali održati već davno, koji mjesec nakon onih katastrofalnih poplava u maju prošle godine, kada je i brana bila ugrožena. Tada je zabilježen preliv metar viši od projektovanog, a upozorenja o ugroženosti brane, koja su tada uplašenom narodu Lukavca i drugima u dolini Spreče upućivana od Kantonalnog štaba civilne zaštite, vrijedila su koliko i pozdrav ˝čuvaj se˝. Ništa. Vile su nas tada pronosale ali je pitanje hoće li i drugi put. Ako imate vremena pročitajte naš prošlogodišnji tekst Brana je izdržala, i stihiju i skeptike.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 8 beba, 6 djevojčica i 2 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 105 pregleda

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 15.6.2015.godine krv su darovala 34 davaoca.OSTALE VIJESTI
Izetbegović na programskom skupu SDA: BiH na političkoj i historijskoj raskrsnici

Među uhapšenima četiri maloljetnika: Zbog lažnih dojava o bombama u školama u KS-u uhapšeno pet osoba

"Stop Istanbulskoj za suverenu Hrvatsku": U Hrvatskoj prosvjedi protiv ratifikacije Istanbulske konvencije

Došli do podataka miliona korisnika Facebooka bez dozvole: Britansko regulatorno tijelo ispituje dokaze iz Cambridge Analytice

Nedaleko od bolnice eksplodirao automobil napunjen eksplozivom: Sedam osoba poginulo u eksploziji u Idlibu, 25 povrijeđeno

Osim pod "ograničenim okolnostima": Trump većini transrodnih osoba zabranio služenje u vojsci

Predao se otmičaru u zamjenu za oslobađanje talaca: Preminuo policajac povrijeđen u napadu u Francuskoj

"Mostar Run Weekend": Živanović i Parlov pobjednici drugog mostarskog polumaratona

Ove nedjelje počinje Formula 1: Hamilton rekordom do pole pozicije u prvoj trci sezone

Pomjeranje kazaljki sa dva na tri sata: Od sutra ljetno računanje vremena
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
U Francuskoj pritvoren maloljetnik, povezuju ga s džihadistom iz jučerašnjeg napada
Objavljeno prije sat vremena
Eksplozija autobombe u Egiptu, jedna osoba poginula, četiri ozlijeđene
Objavljeno prije 4 sata
Povijesni prosvjed protiv oružja u Washingtonu, očekuje se pola milijuna ljudi
Objavljeno prije 5 sati
Kina poslala jasno upozorenje Americi nakon uvođenja carina
Objavljeno prije 5 sati
Najveća kriza u povijesti Fejsa: "Zuckerberg djeluje kao dečko koji ne zna kamo ide"
petak, 23.3.2018. 22:55
Sirijski režim kontrolira gotovo čitavu istočnu Gutu: "Dušom i tijelom smo uz tebe, Bašare"