TUZLARIJE - TUZLA DANAS

06.07.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Na jučerašnjem referendumu Grci su rekli OXI kreditorima, što na grčkom, kako nedavno naučih, znači NE, a DA je NAI. Zanimljiv jezik, a više od jezika bit će zanimljivo šta će se dalje dešavati. Kažu da mnogim Grcima nije baš bilo jasno pitanje na referendumu, odnosno šta će biti ako zaokruže OXI a šta NAI, pa su zaokruživali slušajući političare, što obično narod i radi. Zanimljivo je da Njemačka, kao najveći zagovornik "moralnog" stava "dugovi se moraju vratiti", dva puta, nakon svjetskih ratova, svoje dugove nije vratila. Da su bili tvrdi prema njoj kao što je ona prema Grcima, još bi vraćala dugove i sigurno ne bi bila to što je danas.

Tuzlarije


Ali uz vijesti iz Grčke imamo mi i našu zemlju, i Tuzlu. Političke teme nećemo danas, a inače dok država teško funkcioniše na lokalnom nivou se dešava i zanimljivih stvari, ljudi žive i nastoje provesti kvalitetno vrijeme. Tako će uskoro početi Kaleidoskop, koji je tradiocionalno dobar, sa bogatim sadržajima, a traje od 22. do 26. juna, tim povodom se danas održava i press konferencija. Sat prije, u prostorijama Teatra Kabare Tuzla, također će biti održana konferecija za medije na kojoj će se najaviti premijera predstave "ZOO".

Tuzlarije


Približava se obilježavanje 20 godina od genocida u Srebrenici pa ima dosta vijesti na tu temu. Jučer nam je Salih Brkić poslao izvještaj o održanom skupu u Parizu na kojem je učestvovao. On inače dobro govori francuski, a od kako je u penziji stalno negdje putuje i vrlo je aktivan.

Tuzlarije


Jučer sam slušala najavu za emisiju o Srebrenici pa me je jedna majka rastužila. Ne mogu se sjetiti tačno kako je rekla ali spominjala je kako je gledala pticu kako hrani svoje mlade, donosi im hranu, štiti ih, brine o njima pa kaže – "gledala sam je i mislim bolja si mati od mene". Nesretna žena sebe okrivljuje, a ko je mogao od organizovanog i planiranog ubijanja zaštiti djecu i civile?

Tuzlarije


Nastavljaju se vreli dani. Kada se prelaze kraće relacije bolje je ne koristiti auto jer dok klima počne da djeluje već smo skuhani. Mnogi dijelovi grada imaju dovoljno hlada da se može hodati bez problema, a treba se i adekvatno obući. Na slikama se vidi i hlad, i jedna žena koja se obukla prema savjetu ljekara, a tu su i lubenice koje gode na visokim temperaturama, a mogu se kupiti na svakom koraku.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 9 beba, 5 djevojčica i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 286 pregleda

Vatrogasci - nisu imali intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljena su 3 krivična djela, dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća
OSTALE VIJESTI
Potres se osjetio i u Džakarti : Dvoje mrtvih u zemljotresu na Javi

Kraj višemjesečne priče o promjeni zakona o akcizama: Š ta će se desiti nakon povećanja cestarina?

VIDEO: U Banjoj Luci o poboljšanju regionalne saradnje: Crnadak s Vukićevićem, Lakićem, Melom i Krstevskim

VIDEO: Mirko Š arović u posjeti Beogradu: Potpisan protokol o uklanjanju barijera u trgovini Srbije i BiH

Tudor Pantiru, Margarita Caca Nikolovska i Giovanni Grasso: Trn su u oku Dodiku, odnedavno mu je podrška Čović

VIDEO: Zajednička sjednica vlada Makedonije i Albanije: Rama: Tirana podržava Skoplje na putu ka NATO-u

Morales Franji uručio neobičan poklon: Papa se sastao s bolivijskim predsjednikom u Vatikanu

Napad u kojem su ubijene dvije osobe, te ranjene još dvije: Uhapšen osumnjičeni za napade nožem u Maastrichtu

VIDEO: Senny je putujući fotograf : U Mostaru snima ljude aparatom iz 19. stoljeća

C-47 koji nosi natpis \'To je sve, brate\': Pronađen i restauriran avion koji je predvodio invaziju Normandije