TUZLARIJE - TUZLA DANAS

04.07.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Iako je dugogodišnja poslanica Parlamenta Bosne i Hercegovine, za Dušanku Majkić sam samo dva puta čula, prvi put kada je objavljeno da ima najveću platu u Parlamentu BiH koja iznosi 7.363 KM, i drugu put nedavno, kada je rečeno da joj je isplaćeno 28.000 KM otpremnine. I sama otpremnina bi mogla biti posebna tema ali je problem što je pomenuta bila u penziji samo dva dana pa je ponovo zasnovala radni odnos kao poslanica.

Iako je u penziji bila samo dva dana otpremnina joj je ostala kao i famozna plata, i kako sama kaže, sve je po zakonu, što je tačno, a koliko je to nemoralno i bezobrazno, o tome možemo samo da pričamo. Koliko je poslanika koji će dobiti otpremninu po zakonu, podatak je od kojeg se diže kosa na glavi i jasno je da nema tog MMF-a koji nas može spasiti.

Tuzlarije


S druge strane, sinoć u gradu, neka nena hoda i traži prevoz do Dragodola. Za nju onako staru od Pozorišta do Dragodola je puno, kaže da je bila na iftaru i sad misli kako će nazad. Drugi kažu da je znala već tako doći, neki je odvezu, neki daju 2KM za taksi. Je li tako kako kaže ili nije, ne bih o tome ali su žalosni slučajevi ljudi koji ne misle šta im se danas jede, šta će kuhati, gdje izaći, nego misle da li će ikako šta jesti.

Tuzlarije


Zbog Dušanki i sličnih, ne trebaju radnici izlaziti na proteste i tražiti rješenja samo za svoje fabrike, prosvjetari, zdravstveni radnici za sebe, nego da o izađemo svi sa samo jednim zahtjevom, a to je da se političarima plate stave u okvire koji su realni za ovu državu. Po kojim se to koeficijentima njima obračunavaju plate? Nedordirljive treba dodirnuti i to tako da im ne padne više na pamet da usvajaju tako sramotne zakone.

Tuzlarije


Kod Podaca poginuo bračni par iz BiH, vozač zaspao za volanom. Ne kažu bez razloga da je umoran vozač isto kao pijan. Svaka dva sata se treba odmarati i kada se umor ne osjeća, nije to tek tako rečeno nego je rezultat istraživanja. Ne prave se bez razloga odmorišta pored puta, treba izaći, protegnuti noge, udahnuti vazduha. Žao mi je i njih i njihove kćerke, krenula na more a ostala bez roditelja.

Tuzlarije


Plesna predstava, koja je sinoć održana u Pozorištu, prvo je bila zakazana za 21 sat a onda je odgođena za 21:30. Bilo je dosta Talijana u gradu pa se to nešto pomjeralo, a ja sam od silnog čekanja na kraju odustala od predstave. Nadam se da je bila dobra iako mi se bez valjanog razloga odgađanje početka čini neozbiljnim.

Dan je vreo, čuvajte se sunca i ugodan vam ostatak dana.

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 9 beba, 3 djevojčice i 6 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 207 pregleda

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 8 krivičnih djela, dogodile su se 4 saobraćajne nesreće

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 03.07.2015. godine krv su darovala 23 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: \'Objektivni razlozi\': Odgođena sutrašnja sjednica Doma naroda, nastavak 17. aprila

Završena sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Podržano povećanje plata za vojnike

Izvještaj EBRD-a prezentovan u Sarajevu: Stopa rasta u BiH tri posto

Ivanić za Tanjug: \'Izetbegović će biti još tvrđi po pitanju granice sa Srbijom\'

VIDEO: Posjetili pravoslavni hram: \'Noćni vukovi\' stigli u Banju Luku

Zbog bacanja suzavca policija privela sedam poslanika: Skupština Kosova usvojila demarkaciju granice s Crnom Gorom

Uhapšen u jugozapadnoj Njemačkoj: Trener plivanja osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčica

VIDEO: Organizatori očekuju da će oboriti \'Guinessov rekord\': U Zenici manifestacija \'Š arene čarape\' sa 1.589 učesnika

Obećao da će Facebook uvesti velike promjene: Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima

Uoči prijateljske utakmice s Bugarskom: Reprezentativci BiH trenirali u Razgradu