TUZLARIJE - TUZLA DANAS

19.07.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Čitam vijest o ubici iz Norveške i mislim kako je izgleda Aristotel bio u pravu jer je smatrao da je demokratija izopačeni oblik državnog uređenja, naravno posmatrano u kontekstu onog vremena ali evo i u moderno doba demokratija dopušta svašta. Ali ne bih o tome, ona vijest iz Norveške kaže ovako: "Univerzitet u Oslu je omogućio Andersu Breiviku da studira političke nauke, a nastavu će pohađati iz zatvora". Ako je ko zaboravio Breivik je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 21 godine, koja može biti i produžena, za ubistvo 77 ljudi.

Tuzlarije


Boginja pravde, gospođa sa povezom preko očiju, postala je preblaga a njeni potezi mnogima neprihvatljivi, mogla bi malo u penziju.

Tuzlarije


Vrućine se nastavljaju, jučer je pala i kiša. Pljuštalo je neko vrijeme ali ništa od rashlađenja, a sva sreća ni od leda koji redovno napravi štetu na usjevima.

Tuzlarije


Prije kiše mnogi su izlazili na prozore i balkone pa sam se smijala našoj muškoj populaciji. Ili su goli do pojasa ili su u bijeloj potkošulji. Na bijeloj potkošulji trebao bi neko na Balkanu doktorirati, zaslužio je taj komad odjeće i spomenik da mu se digne, naravno za života jer prije će svijeta nestati nego kod nas bijele potkošulje.

Tuzlarije


I svake godine ista priča, nerviraju me muškarci koji za vrijeme ovih vrućina hodaju raskopčanih košulja, dignutih majica ili naravno u bijelim potkošuljama. Kao da ženama nije vruće ali one se prilagode i u svim prilikama i neprilikama izgledaju koliko toliko pristojno. A da koja od jedno 70 godina hoda u kombinezonu, ili raskopčane haljine, isti oni muškarci izrekli bi joj dijagnozu prije psihijatara.

Pozdrav

S.M.

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Angažovano 500 radnika, završetak do kraja godine: Intenzivirani radovi na zaobilaznici autoceste A1 kod Zenice

VIDEO: Regija se suočava s epidemijom morbila: Pad stepena vakcinacije djece slabi kolektivni imunitet

VIDEO: U F+ Sakib Pleh, direktor biblioteke: Biblioteka za slijepe i slabovidne korisnicima ispunjava život

VIDEO: Podijeljena mišljenja nastavnika, izdavači negoduju: Š ta donosi novi Nacrt zakona o udžbenicima u KS-a?

VIDEO: Aleksandar Vučić na Kosovu: Srbima poručio da se ne iseljavaju, Albancima da želi mir

Avijacija uništila \'gotovo sve\' mete u kurdskoj enklavi: Yıldırım za nedjelju najavio kopnenu ofanzivu na Afrin u Siriji

Upali u luksuzni hotel \'Intercontinental\': Najmanje dvojica od četverice napadača u Kabulu ubijena

Zapalila se fabrika za proizvodnju petardi: Najmanje 17 mrtvih u požaru u indiji

VIDEO: Učestvovalo 200 sudionika: Pohodom na Inač obilježena godišnjica pogibije Džemala Bijedića

Evropsko rukometno prvenstvo: Važna pobjeda Hrvatske u borbi za polufinale