TUZLARIJE - TUZLA DANAS

21.07.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Kada zdravi teško podnose vrućine onda se samo može zamisliti kako je starima i bolesnima. Neki kažu "pa ljeto je", jeste ali i ljeta i zime su definitivno prije bile drugačije. Klima uređaji odavno nisu luksuz nego potreba. Pa ipak ih u bolnicama nemaju ni svi zaposleni ni bolesnici, nije tamo lako ni raditi ni boraviti. A šta se može kad para nema ili se raspoređuju na pogrešan način.

Tuzlarije


Najnovija je priča oko rudnika, štrajka rudara, Elektrodistribucije, eventualnog poskupljenja struje. Zapošljavanje u upravama, bez reda i potrebe uzima svoj danak. Lako je zaposliti ali ne može se otpustiti. Svijet s razlogom ima određeni snezibilitet prema rudarima ali su često njihovi problemi vezani za više položaje. Kada se analizira broj zaposlenih, proizvodnja, struktura zaposlenih, jasno je da nešto ne štima.

Tuzlarije


I onda kada političari, koji su i zakuhali sve, predlože da se smanje plate onima u Elektroprivredi, osim što izazovu novi talas nezadovoljstva, zaboravljaju da time smanjuju i punjenje penzionog fonda s kojim su sve veći problemi.

Kad god razmišljam o bilo kojem problemu u našoj zemlji dođem do političara i zaključka da bi trebali krenuti od sebe, drastično smanjiti vlastita primanja. Jedino su oni nedodirljivi. Oni su pravi problem, previše ih je i preskupi su.

U Hrvatskoj, kako su u EU, bilježe odlazak stručnjaka, odoše ljudi, što i ne bi kad im ponude mjesečnu platu koju ne zarade za pola godine. Što ne bi mladi otišli kad vide kako je onima koji su davno završili fakultet i rade preko 30 godina? Ko je to na pošten način ili "sve po zakonu" što su za sebe izmislili političari, kupio šta vrijedno bez dugoročnog kredita?

Tuzlarije


Pored toga što im je dobro, stalno doljevaju ulje na vatru, svađaju narod, što bi rekli "bace im kost", pa se glođu međusobno, vode beskorisne rasprave udaljavajući se od stvarnog problema.

U Turskoj se žena ranijela bombom ubivši 27 ljudi, a ranjenih je opreko sto. Kakvo je to ispiranje mozga da se neko od 18 godina odluči za tako nešto i da poubija nedužne mlade ljude. Da se hoće te budale međusobno poubijati.

Od veselijih tema da kažem da je na Sjenjaku postavljen zabavni park za djecu. Gledajući puno nasmijane djece mislila sam koliko djeci malo treba da se usreće, koji krug na vrtešci, kokice i eto vesele djece. Kamo sreće da mogu biti uvijek takvi, kako godine idu mnogima treba sve više za osjećaj sreće.

Tuzlarije


Mene bio trenutno pljusak usrećio, ako padne idem da kisnem. Kolegij gradonačelnika se danas održava. Jučer su ga kritikovali na sjednici Vijeća i mnoge koji rade u Gradskoj upravi.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 16 beba, 8 djevojčica i 8 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena su 232 pregleda

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 9 krivičnih djela, dogodile su se 3 saobraćajne nesreće

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 16.07.2015. godine krv je darovalo 40 davalaca.
OSTALE VIJESTI
Reakcije na usvajanje Rezolucije o vojnoj neutralnosti RS-a: Vanjska politika u isključivoj nadležnosti državnih institucija

Cilj opozicije nisu prijevremeni izbori, već vladavina prava: Govedarica: Raspustiti parlament RS-a

Odluka zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e: Bariša Čolak privremeni predsjedavajući umjesto Nikole Š pirića

Usluge će se i dalje pružati samo u hitnim slučajevima: Nema pomaka u pregovorima, štrajk zdravstvenih radnika se nastavlja

VIDEO: Stock se sastao s ministrom sigurnosti BiH: Generalni sekretar INTERPOL-a: BiH u samom vrhu zemalja članica

Županijski sud u Zagrebu o slučaju Agrokor: Ivici Todoriću istražni zatvor, ostali se brane sa slobode

Proširuju se ovlaštenja vlasti u borbi protiv terorizma: Francuski parlament usvojio kontroverzni antiteroristički zakon

Gdje je sada Colin Kaepernick?: Od jednog čovjeka koji kleči do pokreta koji je podijelio naciju

U narednom kolu \'Plavi\' će igrati protiv Lokomotive iz Zagreba: Pobjeda Željezničara za plasman u 2. kolo omladinske Lige prvaka

Igrane utakmice nogometne Lige prvaka u grupama A, B, C i D: Džeko postigao dva gola, Pjanić strijelac za Juventus