TUZLARIJE - TUZLA DANAS

24.07.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Ovih dana najpažljivije slušam vremensku prognozu pa sam fino čula da će danas biti svježije ali ništa od toga, ne osjetim ni da je stepen niža temperatura. Hajde, idemo dalje kako god je.

Uhapsili su mladu piromanku koja je podmetnula više požara na Korčuli, a i kod nas nije rijedak slučak podmetanja požara. Ne znam ni kako piromane adekvatno kazniti, posebno kada se sagleda šteta i opasnost koju su izazvali, a u pitanju je bolest.

Tuzlarije


O piromanima je bilo riječi ali ne i o "rekla kazala" incidentu jučer na jezerima. Pričaju tako da je jučer neki muškarac s nožem došao da se obračunava sa svojom ženom. Bila to istina ili ne, ljubomorni su u stanju svašta uraditi, a tanka je linija između ljubomore i posesivnosti. Ovi drugi su gori slučajevi jer valjda misle da kad oni nekoga vole da je on ili ona njihovo vlasništvo i da treba da se ponaša samo kako njima godi.

Tuzlarije
Kod Slatine


Sinoć je održan prvi koncert na kojem je nastupilo više grupa u sklopu Kaleidoskopa, a sa početkom koncerta kod bivše Muzičke škole, počeli su i komentari kako smetaju, kako su bučni, kako se mogu čuti proste riječi i slično.
Pa de ba kritičari malo ohladite. U toku trajanja Kaleidoskopa samo su tri koncertne noći, pa zar se ne može tolerisati i glasna muzika i pustiti one koji vole takvu vrstu muzike da uživaju? Neki bi da žive u centru grada a da im nikad ništa ne zasmeta. Svaki dio, i centar i periferija, i grad i selo, imaju svoje prednosti i mane, a neki bi da žive u gradu i imaju mir pustog sela. Nisam ni ja neki ljubitelj repa i drugih muzičkih pravaca ali shvatam da neki jesu, i da treba pustiti te mlade ljude, koji žive u teškim uslovima zahvaljujući starijima, da imaju od svih sadržaja koje svi plaćamo i nešto za sebe.
U sredini kakva je Tuzla, nemoguće je svima ugoditi, ako hoćemo da živimo zajedno nema nam druge nego tolerisati što ne volimo da bi se tolerisalo ono što mi volimo.

Tuzlarije


Ovo se ne tiče nikoga, moj je lični problem i šta mogu, živim u blizini restorana. Hajde što od pet ujutro počne karakteristična lupa, kamioni dostave, nego što se počne širiti vrlo neugodan miris kuhane hrane. Neka mješavina mirisa kuhanog mesa i luka, zaista smeta ali šta mogu, navikla se. Ima i neki koji svira harmoniku, pa da bar nauči koju pjesmu nego sve jedno te isto.

Tuzlarije


Onima na Sjenjaku sigurno smeta buka Luna parka, u Slavinovićima i Tušnju gužva i galama kada su utakmice, oko Mejdana kada su koncerti i neki drugi veći događaji, mnogima su kafići u prizemlju zgrade gdje žive, i šta će, sve to nosi život u gradu, ne možemo samo prihvatati prednosti.

Večeras nastupa i bend Vatra pa evo i jedne njihove pjesme koju ja volim:Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 13 beba, 6 djevojčica i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena su 202 pregleda

Vatrogasci - imali su 5 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 23.07.2015. godine krv je darovalo 15 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Nevrijeme i olujni vjetrovi uzrokovali brojne probleme: Oštećeni krovovi, sela bez struje, u Tešnju oboren minaret

\'Ovu skupštinu pod hitno treba raspustiti\': Čavić: Opozicija napušta NSRS i najavljuje dalju borbu

Ranije izjavio da se neće dobrovoljno vraćati u Haag: Mehanizam otvara prvi žalbeni proces u predmetu Š ešelj

Na slobodi će u Srbiji biti do 19. januara: Haški sud pustio Franka Simatovića na privremenu slobodu

Vodeći svjetski zvaničnici otvorili klimatski samit u Parizu: Macron pozvao na mobilizaciju u borbi protiv klimatskih promjena

Nekoliko osoba ozlijeđeno: U eksploziji na plinskom terminalu u Austriji poginula jedna osoba

Optužile ga za seksualnu agresiju: Tri žene od Kongresa traže istragu Trampovog ponašanja

Stavljeno pod kontrolu samo 15 posto požara: Kalifornijski požar površine je New Yorka i Bostona

Najmnogoljudnije sviranje klavira: Sarajevski učenici oborili Guinnessov rekord
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 45 minuta
Napadač iz New Yorka poručio Trumpu: "Nisi uspio zaštititi svoj narod"
Objavljeno prije sat vremena
Požar i dalje pali sve pred sobom oko Los Angelesa, evakuira se i dio Santa Barbare
Objavljeno prije sat vremena
VIDEO Hezbollah prijeti: "Trumpova odluka o Jeruzalemu je početak kraja Izraela"
Objavljeno prije sat vremena
Facebook mijenja način plaćanja poreza u svijetu
Objavljeno prije sat vremena
NJEMAČKI DOPISNIK IZ REGIJE ZA INDEX "Šokiran sam razmjerima podrške Praljku, vaš problem su svetinje"
Objavljeno prije 2 sata
Nacionalisti bi mogli srušiti dansku vladu