TUZLARIJE - TUZLA DANAS

23.07.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Dovoljno je jedna osoba koja se prvi put susreće sa novim načinom ulaska u krug jezera pa da napravi zastoj. Nisu mi najasniji razlozi za novi sistem. Zbog posjetilaca nije morao biti postavljen jer im više odmaže nego što pomaže. Ako je postavljen zato da bi se spriječili ulasci bez karte, a to praktično znači zbog kontrole onih koji rade na ulazu, onda ni to ništa ne znači jer zaposleni mogu otključati ulaz kad hoće, kako i rade kad neko "zaglavi".

Tuzlarije


Prije tog zastoja čekala sam da objasne jednoj penzionerki da može ona dobiti jeftiniju kartu ali ne i djeca koju je dovela. Žena je sve vrijeme ponavljala da su sve troje djece s kojima je došla njena. Što se tiče penzionera koji imaju povlaštene karte, mislim da se trebalo voditi računa i o visini njihovih penzija. U Federaciji BiH penzije su od 326, 17 do 2174, 48 KM. Dakle daleko od toga da su svi penzioneri u istom, kako se obično misli, teškom položaju. Pravo na povlaštene karte imaju još ratni vojni invalidi, članovi porodica šehida i poginulih boraca, te studenti i učenici, tako da mi se čini da su nepravedno izostavljene nezaposlene osobe.

Tuzlarije


Vjerovatno bi bilo previše posla da se gleda visina i plata i penzija ali da se po tome ipak gledalo bila bi drugačija priča jer i zaposleni koji su na minimalcu od 420 KM su u gorem položaju od penzionera sa višom penzijom.

Tuzlarije


Gužva je na jezerima, a zanimljivo mi je bilo da su čak dvije grupe kupača pjevale. Stali u krug u vodi i pjevaju, hajde neka im je lijepo, fino je što šire oko sebe dobre vibracije.

Tuzlarije


Vrućine ne jenjavaju, požara ima i kod nas, srećom bez većih posljedica, a u susjednoj Hrvatskoj je vrlo loše stanje. Pelješac je jučer bio odsječen od kopna a Neum je kažu sav pod pepela koji vjetar nosi sa Pelješca.

Jučer je održana i sjednica Vlade TK, čekamo da vidimo kako će da radi nova ministrica pravosuđa koja je u svijet ministrica ušla kao pripravnica. Radila je Živinicama, blago njoj koliko je samouvjerena, a blago i nama sa našim dragim političarima. Kakvi su ne može ni ova nova puno zabrljati.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 13 beba, 5 djevojčica i 8 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena su 204 pregleda

Vatrogasci - imali su 6 intervencija

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljeno je 6 krivičnih djela, dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 22.07.2015. godine krv je darovalo 27 davaoca.

OSTALE VIJESTI
Ekshumacija na području Vozuće : Pronađeni posmrtni ostaci sedam osoba na lokaciji Podsjelovo

Traže uvezivanje radnog staža: ‘Vitezitovi’ radnici pješke krenuli u Sarajevo

Bori se protiv zločinačkog pothvata dijela političkih elita: Todorić poručio da će se vratiti čim prikupi dokaze

Najviše izgleda za pobjedu ima Borut Pahor: Otvorena birališta na predsjedničkim izborima u Sloveniji

Drugi izbori ove godine, nakon parlamentarnih 11. juna: Građani Kosova biraju novu lokalnu vlast

Humanitarna akcija Obame, Cartera, Clintona i dva Busha: Bivši predsjednici prikupili 31 milion dolara za žrtve uragana

Katalonski lider o ukidanju autonomije: Puigdemont: Ne prihvatamo ‘ilegalne’ mjere

12. kolo BH Telecom Premijer lige BiH: Trijumfi Čelika, Š irokog, Sarajevu derbi u Mostaru

Bh. teniser se do sada tri puta sastao s Litvancem : Džumhur protiv Berankisa za titulu na \'Kremlin kupu\' u Moskvi