TUZLARIJE - TUZLA DANAS

08.08.2015.
Servisne informacije
... i malo tuzlarija
Toliko je toplo da i najveći ljubitelji ljeta bježe u hladovinu. Oni koji jedu ulicom sladoled, najbolje da kupe neki manji, ili jednu kuglu, jer se puno brže topi nego što se može jesti, curi na sve strane. Koji su to samo problemi.

Tuzlarije


Inače, kugla sladoleda obično košta jednu marku, a u prodavnicama ima dosta vrsta a cijene zavise od proizvođača. S obzirom da kupci teško mogu znati kako je, a često i kada je napravljen, nadam se da svi koji prave sladoled paze na kvalitet sastojaka. Samo nam treba kakvo trovanje.

Tuzlarije


I Jadran je dosta topliji nego inače, pa se ne treba čuditi što su i naša jezera, a baš zbog temperature vode koja je najčešće oko 29 stepeni, za mnoge ni tamo nema nekog osvježenja. Prošle godine se kukalo zbog poplava ove zbog suše, ali mi smo svakako narod koji voli da kuka, mada je nekima bolje nego što pričaju. Ne zna se koji su gori, oni što puno kukaju ili oni koji se hvale.

Tuzlarije


Penzionerima je teško, opet kasni penzija. U zavisnosti da li ide preko pošte ili banke, svakako ne dobijaju isti dan, a ovaj mjesec će dobiti u ponedjeljak, to je znači 10. 08. a riječ je o julskim penzijama.

Tuzlarije


Oni sa manjim penzijama sve „u bobu“ izračunaju da im bude do iduće, tako da je za njih svaki dan kašnjenja veliki problem.
Već najvaljuju da će iduće godine sa isplatama biti gore, a kako i ne bi kada je gotovo izjednačen broj onih koji rade i ne rade.

Tuzlarije
Irac


Dosta pusto u gradu, ali zato na Telexu igraju basketa, i kažu da je dobro, i naravno na jezerima, gdje je toliko svijeta, da vjerujem da će ova sezona biti jedna od boljih.

Pozdrav

S.M.


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 14 beba, 7 djevojčica i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 235 pregleda

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 12 krivičnih djela, dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 7.08.2015.godine krv je darovao 61 davalac.

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Junuzović-Kaljić i Srabović u F+ o imunizaciji: Zašto je posljednjih godina sve manji broj vakcinisane djece?

Potpredsjednica SDS-a tvrdi da je riječ o pljački vijeka: Pandurević: Elektroprivreda RS-a je oštećena za 600 miliona KM

Ovog ponedjeljka iznošenje žalbi na presudu Karadžiću: Meron: Tužiteljstvo će tražiti osudu za genocid u još 6 općina

VIDEO: Projekt Power: BiH i C.Gora zajedno podržavaju upošljavanje osoba s invaliditetom

Publicista Alaga Dervišević na sesiji \'Kruga 99\': U BiH se kontinurano vrši demoniziranje graditelja državnosti

Reagovanje na izjave člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića: IZBiH: Pitanje Osnovnog ugovora s državom ne politizirati

VIDEO: Položeni vijenci kod Kamenog cvijeta: U Jasenovcu održana službena komemoracija

Demonstracije zbog imenovanja bivšeg Sarksyana za premijera: Lider opozicije Pashinyan uhapšen tokom protesta u Jerevanu

Novi bilans ISIL-ovih žrtava u glavnom gradu Afganistana : U samoubilačkom bombaškom napadu u Kabulu poginulo 57 ljudi

Utakmice 6. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak: Sarajeva pobijedilo Široki, GOŠK Slobodu