TUZLARIJE - TUZLA DANAS

05.08.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Evo malo slika iz gornjeg dijela grada, tačnije iz Skojevske, po starom, a ulice Armije BiH po novom. Preko puta stare Pecare planira se izgradnja novih zgrada, moglo bi to biti fino, samo što je u Tuzli trenutno i previše stanova u kojima niko ne stanuje. Broj stanovika je osnova za računanje mnogo čega, izgradnju obdaništa, škola i ostalih objekata. I s tim podacima kao i drugim se zna manipulisati u zavisnosti od potrebe.

Tuzlarije


Nedavno smo dobili upit za reklamiranje dostavljen svim portalima u Tuzli koji se od ostalih razlikovao po rečenici u kojoj traže da se navedu stvarni a ne ušminkani podaci vezani za broj prikazivanja, lajkova na FB i slično. To samo govori koliko je laganje te vrste uzelo maha jer prolazi kod nekih klijenata. Samo oni koji pomnije analiziraju znaju okvire realnosti.

Mi se rukovodimo time da ljudima pamet ne treba vrijeđati posebno što nas čitaju i ozbiljniji i pametniji ljudi. Ako se krene od podatka da Tuzla ima oko 130.000 stanovnika pa se od tog broja oduzmu djeca, osobe koje nemaju računar, oni koje vijesti ne zanimaju, oni koji vole neke druge izvore informacija, dolazimo do realnog broja od šezdesetak hiljada lajkova koje jedan tuzlanski portal može imati, plus minus koja hiljada i to je to. U situaciji kada samo u Tuzli imamo tridesetak portala koji se bave vijestima, dijele isti medijski prostor i čitatelje, priča o milionskoj posjeti i broju lajkova svojih fb stranica koji prelazi 150.000, teško da može imati realnu osnovu.

Tuzlarije


Eto malo sam se bavila analizoma stanja na net tržištu, a i nema nekih drugih vijesti. Vrijeme je godišnjih odmora, negdje i kolektivnih, a i vlast nam se malo uspavala. Prošle sedmice je oko cijena karti u autobusima orilo i gorilo, a ove kao da ništa nije bilo, ili je to zatišje pred buru. Najbolje je što autobusi dolaze po redu vožnje, slabije kasne pa ih se nareda i po par na stanici, u svaki uđe putnik ili dva pa se šire po autobusu.

Tuzlarije


Mislim da su u GiPS-u sve dobro smislili, sumnjam da će biti na gubitku. Inače, jedno od imena koje se često veže za GiPS je Mlađan Lazić, prvo se kao direktor preduzeća rukovao sa Imamovićem kada je izvršena primopredaja Prigradske stanice popularno zvane ˝Kajmak stanica˝, pa se onda pojavio kao kadar SDA koja ga postavlja za ministra finansija u Vladi TK. S tim u vezi uvijek je zanimljivo kada neko ko nije Bošnjak ode u SDA, zna čovjek da će na taj način "po ključu" prije postati ministar nego da se drži neke druge stranke. Sada je finansijski direktor u GiPS-u i nema sumnje da je dobro analizirao situaciju prije nego se krenulo u diranje povlastica. Kod nas inače ista imena cirkulišu u javnom životu, direktor ovoga, onoga, ministar i slično, kada se jednom uđe u famozni kadrovski krug ne izlazi se lako.

Tuzlarije


Vrijeme divno, oni koji imaju vremena i volje, tačnije koji znaju da se ljetu bliži kraj i da treba koristiti lijepe dane za odlazak na jezero, kažu da je tamo odlično, popodne nema previše svijeta, voda je topla pa bujrum.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 13 beba, 7 djevojčica i 6 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 167 pregleda

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 1 puta, prijavljena su 4 krivična djela, dogodile su se 2 saobraćajne nesreće

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 05.08.2015. godine krv je darovalo 30 davaoca.

OSTALE VIJESTI
Tužilaštvo BiH donijelo naredbu za Milorada Dodika: Neće biti istrage za negiranje genocida

Konačan broj žrtava koje krije ova grobnica još nije poznat: Počela ekshumacija u rudniku Sase kod Srebrenice

Iskazali interes za saradnju u eksploataciju nafte u FBiH: Predstavnici Shella nisu došli na sastanak sa Džindićem

Prvookrivljen u slučaju Agrokor: Izdan Europski uhidbeni nalog za Ivicom Todorićem

Inicijativu je pokrenula Fondacija Tijane Jurić: U Srbiji skupljanje potpisa za doživotnu robiju za ubice djece

Izabrani senatori koji će odlučivati o Kataloniji: U četvrtak sjednica katalonskog parlamenta

Zbog emisije ugljičnog dioksida: Sve kiseliji oceani pogubno utječu na oceanske ekosustave

FOTO: Iz perspektive Kristine Makeeve: Kako jesen izgleda širom svijeta

I zvanično na 31. mjestu: Džumhuru novi ranking karijere

U izboru FIFA-e: Cristiano Ronaldo ponovo izabran za najboljeg fudbalera svijeta
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Za iskorjenjivanje dječjih brakova u Africi trebat će 100 godina
Objavljeno prije 2 sata
Najveći gradovi svijeta do 2030. godine žele potpuno zaustaviti ispuštanje štetnog ugljikova dioksida
Objavljeno prije 2 sata
Direktor Googlea: Opstanak našeg društva je ugrožen zbog kiber-prijetnji
Objavljeno prije 4 sata
Tisuće Židova u Izraelu prosvjedovalo protiv obveznog vojnog roka
Objavljeno prije 5 sati
CNN: Budućnost Kine? Dominacija putem sile
Objavljeno prije 6 sati
Tillerson iznenada posjetio Afganistan