TUZLARIJE - TUZLA DANAS

31.07.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Nakon dužeg vremena pada kiša, i to cijeli dan. Dosta je i hladnije pa sve podsjeća da je ljeto poodmaklo. Iako su se mnogi dobro nakukali zbog velikih vrućina, slažu se da je sve bolje nego vrijeme koje podsjeća na jesen.

Tuzlarije


Nezadovoljni drastičnim povećanjem cijena mjesečnih karata za autobuse, građani su blokirali saobraćaj na Brčanskoj Malti pa su se poslije razišli. Žao mi je ljudi koji su ovim povećanjem najviše oštećeni. Vidim da su se digli i iz Gradske uprave, a ima i stranačkih reakcija ali sumnjam da će uspjeti na bilo koji način uticati na vlasnika GiPS-a. Očito je da su u GiPS-u o svemu dobro razmislili, razmotrili zakonske mogućnosti, štetu i korist prije donošenja odluke.

Tuzlarije


Mudro su ovi iz GIPS-a ostali na istoj cijeni za, kako je zovu, "papirnu kartu", a nema tog zakona koji privatno preduzeće obavezuju na davanje popuste nekoj kategoriji stanovništva. Oni tvrde da su ostavili popust koji je sad 15 % pa mogu reći ko to još daje popust bilo kome kod naplate grijanja, struje, vode i slično. Subvencioniranje troškova za materijalno ugrožene kategorije u pravilu se vrši na teret federalnog ili kantonalnog budžeta. Čini mi se da i razvoj dešavanja u slučaju GIPS-a ide u tom smjeru.

Tuzlarije


Saopštenja GiPS-a se mogu protumačiti na način da poručuju Gradskoj upravi, da kad se već brine o penzionerima da im obezbjedi dio za karte jer oni iz GiPS-a misle da su dosta bilo solidarni.

Tuzlarije


Što se tiče ostalih tema dobra vijest je da su na ulazu u UKC stavili reflektore. Iako je na više sjednica Gradskog vijeća bilo govora o mračnom gradu i dalje je sve isto, odnosno mračno. Probala sam slikati ali se slabo vidi pa ništa od ilustracije. Šetalište u Slavinovićima uz Jalu je dosta mračno, iako su tu postavljene svjetiljke slabe su pa još u krošnjama drveća. Isto je i na Sjenjaku, onda dio od Sjenjaka prema Hametovoj je gotovo potpuno u mraku, a na južnoj svjetiljke ne rade na svim stubovima. Tako je manje više u svim dijelovima Tuzle. Otežano je vozačima, a najgore je što se pješaci slabo vide, posebno oni koji prelaze gdje stignu.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 6 beba, 3 djevojčice i 3 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 198 pregleda

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljena su 4 krivična djela, dogodile su se 2 saobraćajne nesreće

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 31.07.2015. godine krv je darovalo 11 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: \'Objektivni razlozi\': Odgođena sutrašnja sjednica Doma naroda, nastavak 17. aprila

Završena sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Podržano povećanje plata za vojnike

Izvještaj EBRD-a prezentovan u Sarajevu: Stopa rasta u BiH tri posto

Ivanić za Tanjug: \'Izetbegović će biti još tvrđi po pitanju granice sa Srbijom\'

VIDEO: Posjetili pravoslavni hram: \'Noćni vukovi\' stigli u Banju Luku

Zbog bacanja suzavca policija privela sedam poslanika: Skupština Kosova usvojila demarkaciju granice s Crnom Gorom

Uhapšen u jugozapadnoj Njemačkoj: Trener plivanja osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčica

VIDEO: Organizatori očekuju da će oboriti \'Guinessov rekord\': U Zenici manifestacija \'Š arene čarape\' sa 1.589 učesnika

Obećao da će Facebook uvesti velike promjene: Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima

Uoči prijateljske utakmice s Bugarskom: Reprezentativci BiH trenirali u Razgradu