TUZLARIJE - TUZLA DANAS

28.08.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Danas mi je jedan od onih dana kada mi se baš ne radi. Sunce sija, lijepo vrijeme, gledam ovaj racunar ispred sebe a misli lutaju li lutaju. Nije ni čudo, petak je dan kada dolazi do “zamora materijala”.

Tuzlarije
Pogled na Medresu


Što se tiče šatora, koje su postavili radnici na Ircu u blizini zgrade Vlade TK, premijer Bego Gutić je rekao da su na potezu tuzlanski komunalni inspektori. Drugim riječima, morat će ih skloniti jer nije dozvoljeno "kampovanje" na javnoj površini. Bilo bi dobro ako se sve završi na korektan način, što znači bez asistencije policije jer se i iz običnog naguravanja može izroditi svašta.

Tuzlarije
"Esovi"


Prije par godina, za vrijeme jednog štrajka, policija je obezbjeđivala zgradu u kojoj se održavala neka važna sjednica Skupštine TK. Ispred su bili radnici Aide. Između radnika i policije bilo je dosta novinara i odjednom jedan od kolega počinje da se gura sa policajcima. Nakon par opomena jedan od policajaca ga odgurne, ništa jače nego što je on njega ali to je bila situacija o kojoj se pričalo, napadnut novinar, ugrožena mu prava. Baš zato što sam u ovom poslu duži niz godina mogu da kažem da kao i u svim profesijama i u ovoj ima svakakvih. Neki bi da su važniji od drugih, važniji i od same vijesti, događaja, da su oni vijest. Kad vidim one novinare koji izvještavaju iz ratom zahvaćenih područja, koji pišu iz rova, rizikuju život, te neke čarke sa našim policajcima u toku protesta ispadaju smiješne i manje-više nisu ni vrijedne spominjanja.

Tuzlarije
Kod Tenisa


Riječi na koje postajem alergična su "ekskluzivno", "kako saznajemo", "prvi izvještavamo" i slično. To su i izmislili oni koji imaju neku potrebu da daju sebi dodatni značaj. Ništa od lekcije ko se hvali sam se kvari. U trci da budu ekskluzivni tako su u jednom mediju poznatog pjevača dva puta sahranili prije nego je čovjek zaista umro.

Spomenuh ratne reportere, zahvaljujući njima možemo pratiti stanje na ratnim područjima i vidjeti šta su pravi problemi naroda koji tamo živi. U Afganistanu je rat od 1979. godine, pa dobro su ti ljudi ikako normalni. Nije ni čudo što bježe po svaku cijenu, i zaista je tužno da mnogi umiru na putu prema Evropi. Jučer je u Austriji pronađena prikolica kamiona u kojoj je, prvo su rekli oko 50 mrtvih, a sada i 70. Danima je tako stajala na cesti, užas. Svaki rat je nekome brat pa tako i krijumčari ljudima zarađuju na tuđoj nevolji.

Tuzlarije


Šta li nam radi “Uspješni Bošnjak za jaku BiH”, nešto se ne čuje puno kako ostade bez svoje ministarske fotelje. Da se ne smije sa nekih tuzlanskih zgrada ne bih ga se ni sjetila. Ne samo on, ima i drugih koji još pozivaju da se za njih glasa iako su izbori davno prošli. Od onih 100.000 novih radnih mjesta, famoznog obećanja Bakira Izetbegovića, i obećanja ostalih ni gorih ni boljih, još ne bi ništa.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 12 beba, 10 djevojčica i 2 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 205 pregleda

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 4 puta, prijavljena su 3 krivična djela, dogodilo se 9 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 27.08.2015. godine krv su darovala 63 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Nevrijeme i olujni vjetrovi uzrokovali brojne probleme: Oštećeni krovovi, sela bez struje, u Tešnju oboren minaret

\'Ovu skupštinu pod hitno treba raspustiti\': Čavić: Opozicija napušta NSRS i najavljuje dalju borbu

Ranije izjavio da se neće dobrovoljno vraćati u Haag: Mehanizam otvara prvi žalbeni proces u predmetu Š ešelj

Na slobodi će u Srbiji biti do 19. januara: Haški sud pustio Franka Simatovića na privremenu slobodu

Vodeći svjetski zvaničnici otvorili klimatski samit u Parizu: Macron pozvao na mobilizaciju u borbi protiv klimatskih promjena

Nekoliko osoba ozlijeđeno: U eksploziji na plinskom terminalu u Austriji poginula jedna osoba

Optužile ga za seksualnu agresiju: Tri žene od Kongresa traže istragu Trampovog ponašanja

Stavljeno pod kontrolu samo 15 posto požara: Kalifornijski požar površine je New Yorka i Bostona

Najmnogoljudnije sviranje klavira: Sarajevski učenici oborili Guinnessov rekord
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 45 minuta
Napadač iz New Yorka poručio Trumpu: "Nisi uspio zaštititi svoj narod"
Objavljeno prije sat vremena
Požar i dalje pali sve pred sobom oko Los Angelesa, evakuira se i dio Santa Barbare
Objavljeno prije sat vremena
VIDEO Hezbollah prijeti: "Trumpova odluka o Jeruzalemu je početak kraja Izraela"
Objavljeno prije sat vremena
Facebook mijenja način plaćanja poreza u svijetu
Objavljeno prije sat vremena
NJEMAČKI DOPISNIK IZ REGIJE ZA INDEX "Šokiran sam razmjerima podrške Praljku, vaš problem su svetinje"
Objavljeno prije 2 sata
Nacionalisti bi mogli srušiti dansku vladu