TUZLARIJE - TUZLA DANAS

21.08.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
U većim prodavnicama na sve strane školski probor, vrijeme sve lošije, oblačno, pada kiša. Eto jeseni. Iako i to godišnje doba zna biti prelijepo, ne volim ga jer znam da je onda i zima na pragu, ona siva, hladna, tuzlanska.

Tuzlarije


Konačno se ruši stara zgrada Opštine Tuzla. Samo kod nas ima (u govoru) da je to opština a ovo novo općina ali hvala Bogu pa smo sad GRAD pa ne moramo i oko toga da se nerviramo. Mada, iako je Tuzla i zvanično proglašena Gradom, još uvijek je puno “općinskog” u nazivima, ni sve stranke nisu promijenile, pa ide Općinska organizacija, odbor i sl.

Tuzlarije


Da li je koincidencija ili nije, ali danas imamo obavještnje o rušenju zgrade a za ponedjeljak je najavljena press konferencija povodom prezentacije projekta Bingo City centar.  U pozivu dodaju da će predstavnicima kompanije Bingo ovom prilikom biti uručena i građevinska dozvola za pomenuti objekat.

Tuzlarije


Da neće na onoj lokaciji Bingo šta praviti? Što se mene tiče, neka pravi, ipak je vlasnik Binga iz Tuzle i do sada se pokazao kao dobronamjeran, jedino mi ne bi bilo drago ako će biti još jedna samoposluga, mada to Bingo city centar djeluje obečavajuće, u smislu da će možda biti nekih zanimljivih sadržaja, kao kino, koncertnih dvorana, a ne samo butika i raznih prodavnica.
Strpljenja do ponedjeljka pa ćemo razjasniti.

Tuzlarije


Napisali smo da je muškarac nakon što je čuo dijagnozu skočio kroz prozor sa trećeg sprata Neurohirurgije. Nije prvi koji je tako skočio, ali zanimljivo je da je prošao bez većih ozljeda. Što ti je sudbina, pa ne može čovjek ni umrijeti kad hoće.

Od vijesti vezanih za medicinu zanimljivo je da je u Tuzli prvi put jedna osoba promijenila spol. Evo djela vijesti o tome “Godinu i po trajala su stručna vještačenja, analize i dijagnosticiranje i djevojka iz BiH je napokon dočekala ono što je željela svih 28 godina koliko ima iza sebe. U tuzlanskom Centru za plastičnu hirurgiju, čiji je vlasnik dr. Zlatko Berberović, ona je postala muškarac.”
Nadam se da će biti i dalje zadovoljna i da će sve proći dobro. Dobro je da postoji rješenje za one koji se ne osjećaju dobro u svojoj koži.

Tuzlarije


Evo je, opet kiša počela, bila nam draga ili ne, neka je malo da poboljša situaciju na usjevima a i Jala i Solina, blago rečeno, šire neprijatan miris, pa neka kisnu.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 10 beba, 4 djevojčice i 6 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena su 172 pregleda

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 4 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 21.08.2015. godine krv je darovalo 37 davaoca.
OSTALE VIJESTI
Kraj višemjesečne priče o promjeni zakona o akcizama: Š ta će se desiti nakon povećanja cestarina?

VIDEO: U Banjoj Luci o poboljšanju regionalne saradnje: Crnadak s Vukićevićem, Lakićem, Melom i Krstevskim

VIDEO: Mirko Š arović u posjeti Beogradu: Potpisan protokol o uklanjanju barijera u trgovini Srbije i BiH

Tudor Pantiru, Margarita Caca Nikolovska i Giovanni Grasso: Trn su u oku Dodiku, odnedavno mu je podrška Čović

VIDEO: Zajednička sjednica vlada Makedonije i Albanije: Rama: Tirana podržava Skoplje na putu ka NATO-u

Izdato upozorenje na cunami: Indoneziju pogodio zemljotres magnitude 6,9 stepeni

Morales Franji uručio neobičan poklon: Papa se sastao s bolivijskim predsjednikom u Vatikanu

Napad u kojem su ubijene dvije osobe, te ranjene još dvije: Uhapšen osumnjičeni za napade nožem u Maastrichtu

VIDEO: Senny je putujući fotograf : U Mostaru snima ljude aparatom iz 19. stoljeća

C-47 koji nosi natpis \'To je sve, brate\': Pronađen i restauriran avion koji je predvodio invaziju Normandije