TUZLARIJE - TUZLA DANAS

04.09.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Svaka čast Bingu ali je previše da dva dana bude blokiran saobraćaj na Bulevaru. Jučer su sredili rupe, iscrtali mjesta za parking, podrezali grane, a saobraćaj je i danas blokiran što znatno otežava svima koji imaju potrebu da prolaze kroz Bulevar. Stanari okolnih zgrada imaju i plaćene stanarske karte ali dva dana ne mogu tu parkirati vozila.

Tuzlarije


Mislim da će ovaj Bingo imati veliki problem sa parkingom. Na Sjenjaku, pored velikog Binga je i veliki parking pa se opet zna desiti da nema mjesta, a na Bulevaru je i inače gužva, i zbog Pošte, Telekoma, CIPS-a i brojnih zgrada. Vidjet ćemo kako će to sve funkcionisati kada zaživi. Danas je otvaranje i mogu misliti koja će biti gužva.

Tuzlarije


Gledam jučerašnji snimak kola na Panonici pa ne znam šta da mislim. Nakon minute gledanja pomislim da bih trebala svima koji me poznaju da poručim da me zadrže ako me kad vide da se spremam da u kostimu igram kolo. Inače nisam neki ljubitelj kola ali mogu razumjeti da ima puno onih koji to vole i kojima je igranje veliko zadovoljstvo. Stvar je gledanja u kontekstu jer kada je recimo svadba na kojoj smo i sami prisutni i gledamo šta svijet radi, na kolo se gleda nekako drugačije ali kada se sjedi u kancelariji ili bilo gdje i gledaju, uglavnom žene koje igraju kolo u kupaćim kostimima, to ne izgleda lijepo, da ne kažem neki ružniji izraz da nekoga ne uvrijedim. Ima nešto neukusno u tom treskanju tijelima i mislim da mnoge od žena ne bi ni igrale da znaju da ih snimaju i da će taj snimak poslije biti narodu za zezanje. I bude, neki neće da priznaju ali smiju se.

Tuzlarije


Nastavljaju se Književni susreti, biće riječi o Hasanu Kikiću, Branku Ćopiću, a zatim će biti i promocija knjige kolumni Ahmeda Burića, te promocija nove knjige poezije Faruka Šehića.

Tuzlarije


Bilo je najava da će toplo biti do četvrtka ali evo danas je petak i izuzetno je toplo. Neka, meni tuga uhvati kad pomislim na mrak u 16 sati i zimsku zagađenost vazduha.

Tuzlarije


Slikala sam i ljubavne katance koje kače na ogradu oko Panonike. Mnogo šta prolazi, mnogo šta se mijenja ali ljubav ostaje, i ponašanje zaljubljenih je uvijek slično.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 15 beba, 9 djevojčica i 6 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 211 pregleda

Vatrogasci - imali su 5 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 5 puta, prijavljeno je 9 krivičnih djela, dogodilo se 5 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 04.09.2015. godine krv je darovalo 20 davalaca.

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Cijeli dan trajala rasprava o povredi poslovnika: Opozicija blokirala rad NSRS-a, pozicija prešla u malu salu

VIDEO: Nakon odluke o zapljeni dionica Sarajevskog kiseljaka: Agrokorove kompanije u BiH pod monitoringom institucija FBiH

VIDEO: Strah za 250 radnih mjesta: Nepravosnažna sudska presuda unijela nemir u Kiseljak

VIDEO: Sjednica Kantonalne skupštine nije održana: Konstitutivnost Srba u HNK-u i dalje na čekanju

U srijedu odluka o istražnom zatvoru: Ispitano svih 12 uhapšenih u slučaju Agrokor

170 osoba povrijeđeno: U dva talibanska napada u Afganistanu 71 žrtva

VIDEO: Bitka za Raku je završila: Raka je pala, ruši se kalifat Islamske države

Sin ubijene istraživačke novinarke na Malti optužuje: \'Moja majka je mrtva zbog vaše nesposobnosti\'

Samoubistvo na Novom Zelandu je tiha epidemija: 606 pari cipela

Liverpool deklasirao ekipu Maribora, Spartak bolji od Seville: Neriješeno u derbiju Lige prvaka, favoriti uglavnom pobijedili