TUZLARIJE - TUZLA DANAS

16.09.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Jučer je na stadionu Tušanj održano Prvenstvo u atletici za osobe sa posebnim potrebama i invaliditetom. Gost prvenstva bio je Amel Tuka koji nas je nedavno oduševio svojim nastupom na Svjetskom prvenstvu održanom u Pekingu.

Tuzlarije


Osim što je dobar atletičar jučer je pokazao i kakav je čovjek. Sa puno strpljenja slikao se sa svima, prilazio djeci i najbitnije, pustio je da ga djeca pobijede u trci na 100 metara što im je pričinilo posebnu radost.

Tuzlarije
Kod Omege


Student koji je napustio Mašinski fakultet sa samo jednim nepoloženim ispitom zatalaso je akademsku javnost. Povodom najnovijih dešavanja Mašinski fakultet Univerziteta u Tuzli organizuje press konferenciju pa ćemo vidjeti šta imaju da kažu. Tako je to kad nekome pukne film pa radi stvari koje mu ne idu uvijek u korist.

Tuzlarije


Što se tiče perspektivnih poslova, evo jednog dijela izvještaja o stanju tržišta radne snage za 2014. godinu koji je objavio portal posao.ba u kojem se kaže: "Najtraženiji poslovi se nalaze u sektorima prodaje, proizvodnje, ugostiteljstva, informatike, bankarstva, transporta, skladištenja, elektrotehnike, mašinstva i građevinarstva. Deficitarne kategorije poslova za koje je ponuda poslova bila veća od potražnje poslova u 2014. godinu su informatika – software, poljoprivreda – ribarstvo – šumarstvo, zaštitarske usluge, te zanatske usluge i turizam. Menadžeri su bili među najviše plaćenim zanimanjima sa prosječnom mjesečnom neto platom 1.637 KM. Među najplaćenijim zanimanjima u kategoriji 10 najtraženijih tokom 2014. godine su programer (1.317 KM), zatim građevinski inženjer (1.159 KM) te kreditni službenik (1.050 KM).
Korisno je znati gdje se može hljeb zaraditi, jedino što je problem što nekad želje i mogućnosti ne idu jedno s drugim. Koliko je nekih umjetničkih duša koji cijeli radni vrijek provedu u kancelariji maštajući o drugim poslovima. Nije lako raditi šta se ne voli.

Tuzlarije
Rudarstvo


Facebook uvodi opciju "dislike" . Mada je i famozni lajk kod nas više kao slaganje sa nekim tekstom, podrška nečemu i slično, ljudi se nađu u nezgodnoj situaciju, čitaju o nekoj strašnoj nesreći, ne znaju ni šta bi napisali i onda "lajkaju" u znak podrške, a ispada kao da im se sviđa nešto se ne može nikome sviđati.
I na FB-u, kao i mnogo čemu drugom, ima raznih gluposti i nelogičnosti. Nedavno su skinuli kao neprimjerenu fotografija nagih žena koje doje svoju djecu. Na fotografiji se ne vidi ništa, jasno je da su žene gole ali se ne vidi ništa od onoga na šta se stavlja "smokvin list" ali je i to za FB moraliste bilo previše. S druge strane šta sve može da se provuče kroz njihove moralne norme to je nevjerovatno, raskomadana tijela i ubistva sve do bizarnog, morbidnog, uvredljivog sadržaja. Licemjerje bez granica.

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 7 beba, 3 djevojčice i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 214 pregleda

Vatrogasci - imali su 7 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 1 puta, prijavljeno je 8 krivičnih djela, dogodilo se 5 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 16.09.2015. godine krv je darovalo 17 davalaca.OSTALE VIJESTI
Na Spreči mirnije, rijeke u ZDK-u u porastu: Voda prijeti kućama u S. Mostu, zamućena pitka voda u Bihaću

VIDEO: Iznos grantova veći od trećine ovogodišnjeg budžeta: Skupština BD-a raspravljala o trošenju grantova i subvencija

FOTO: Potraga za nestalim mladićem proširena prema Doboju: Nastavlja se potraga za Aldinom Mulićem

Uvoz viši za oko osam miliona KM: Izvoz mesoprerađivačke industrije manji za sedam miliona KM

VIDEO: Potres se osjetio i u Džakarti : Dvoje mrtvih u zemljotresu na Javi

FOTO: Š estosjed i četverosjed dva nova najznačajnija projekta: Otvorena skijaška sezona na Bjelašnici

VIDEO: Senny je putujući fotograf : U Mostaru snima ljude aparatom iz 19. stoljeća

C-47 koji nosi natpis \'To je sve, brate\': Pronađen i restauriran avion koji je predvodio invaziju Normandije

Derbi u Mostaru: Zrinjski - Spars: Danas četiri utakmice košarkaškog prvenstva BiH
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 35 minuta
Bernardića je malo ponijelo: "SDP je nikad jači, ostajemo nesavladiva tvrđava"
Objavljeno prije sat vremena
Troje mrtvih u silovitom potresu u Indoneziji
Objavljeno prije 4 sata
Domaći džihadisti su nerješiv problem za policiju i tajne službe
Objavljeno prije 4 sata
Disney kupio 21st Century Fox, svijet streaminga usluga više nikad neće biti isti
Objavljeno prije 5 sati
U Pragu veliko okupljanje krajnje desnice, policija na nogama
petak, 15.12.2017. 22:31
Desnica i ekstremna desnica u Austriji se okupile oko Kurza, dogovorile su vladu